מתכון לאפות לפסח נהדר
מתכון של לאפות לפסח – דקות דקות…קריספיות וטעימות בטירוף! המתכון הזה הוא בהחלט סנסציה לחג הפסח! וחכו שתראו את התוצאה…כן גם אתם תהיו בשוק ולא תאמינו שאפשר להכין לאפות כאלה בפסח!
כשאומרים את המשפט " לאפות לפסח " זה נראה לנו דמיוני לחלוטין! אך תתפלאו זה בהחלט אפשרי להכנה גם בחג הפסח , המתכון לא מסובך להכנה ותוכלו לטגן את הלאפות במחבת או אם יש לכם טאבון ביתי.
ולבסוף יצאו לכם לאפות לפסח טעימות , שעליהן תוכלו למרוח ממרח שאתם אוהבים או למלא אותן במילוי לצד סלט מרענן, והעיקר לא לשכוח לגלגל היטב!
למה באמת כדאי לכם: לאפות לפסח
-
- זה לא חלום: לאפות לפסח הן כבר לא רק בדמיון, תוכלו להכין אותן גם בחג! אז למה אתם מחכים?
- גם אתם תהיו בהלם: חכו שתראו את התוצאה הסופית שבה יצאו לכם לאפות דקות טעימות ופריכות – בדיוק כמו במסעדה (ואפילו יותר טעים)!
- מילוי: כמובן שתוכלו למרוח עליהן ממרח טעים או למלא אותן בכל מילוי שרק תרצו!
- אם אין לחם תאכלו לאפות: בחג הפסח אומנם אוכלים מצות ,אך מותר לכם לגוון מדי פעם!
שורה תחתונה: לאפות לפסח – כשרות , דקות במיוחד, טעימות… שלא תוכלו לוותר עליהן בחג!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון לאפות לפסח נהדר
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 1 שקית קמח תפוחי אדמה (חצי ק"ג )
- 1 כוס קמח מצה
- 2 ביצים
- ½ כף סוכר
- 1 כף מלח
- 1 אבקת אפיה (כשרה לפסח)
- ½ כוס שמן
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה
בקערה גדולה נערבב:
- חצי ק"ג קמח תפוחי אדמה
- וכוס קמח מצה.
- נוסיף:2 ביצים
- חצי כף סוכר
- כף מלח
- 1 אבקת אפיה כשרה לפסח
- מערבבים טוב , ולאחר מכן מוסיפים חצי כוס שמן ו-4 כוסות מים.
- מערבבים עם מקצף ידני לבלילה כמו לבלינצ'ס, בלי גושים.
- אם הבלילה סמיכה מדי, להוסיף חצי כוס מים.
טיגון במחבת:
- נחמם מחבת משומנת, עדיף קוטר גדול,28 ס"מ.
- ניקח מצקת של מרק, נמלא חצי ממנה, ונשפוך במחבת.
- מסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפרש על כל המחבת, ותיווצר לאפה די דקה.
- אם הבלילה סמיכה מדי להוסיף מעט מים.
- חשוב: לטגן הרבה זמן - משני הצדדים, עד שיש סימני חריכה שרופים.
- להעביר לצלחת גדולה, לכסות במגבת.
- לבסוף יוצאת לאפה מעולה למריחה, ורכה ביותר.
הערות וטיפים
הבמה כולה שלכם:
"ארוחת צהריים טעימה… תודה לישראלה אזולאי"
רבקה דעבול
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!