| |

לחם כשר לפסח ללא גלוטן

לחם כשר ללא גלוטן מתכון מיוחד לחג הפסח! תאמינו לנו לחם כזה עוד לא טעמתם!
בהשראת: שפרה אזולאי
ציון 4.34 על ידי 30 דירוגים

פסח זה החג שבו צריך לזרוק את כל החמץ וזה כולל גם את הלחם, אז אם אתם מכורים ללחם כמוני , בטח לפני שנכנס החג אתם עושים טקס פרידה מהלחם…אבל לפני שאתם נפרדים מהלחם , המתכון שהבאנו לכם של לחם כשר לפסח מוכיח שהלחם כאן כדי להישאר גם בחג הפסח!

לחם כשר לאוכלי הקטניות לחג הפסח וללא גלוטן, ואם אתם חברים ב"מועדון הצליאק" או רק רגישים לגלוטן המתכון יכול להישאר איתכם לכל השנה , ואפילו לתפוס מקום של כבוד במחברת המתכונים הביתית שלכם.

בנוסף במתכון ישנה אפשרות להכין תבנית אחת או שלוש תבניות , כך שאם תרצו לחלוק עם המשפחה או החברים יישאר מספיק לכולם!

 

ספר המתכונים של שפרה אזולאי

לחם כשר לפסח
צילום: שפרה אזולאי

למה באמת כדאי לכם: לחם כשר לפסח

  • מכורים ללחם: במקום לפנטז כל חג הפסח על פרוסת לחם, תוכלו פשוט להכין לחם כשר לפסח!
  • כשר למהדרין: אל דאגה חשבנו גם על שומרי הכשרות ולכן הבאנו לכם לחם כשר במיוחד לחג הפסח!
  • צליאק: אלרגיה לגלוטן זו בהחלט אלרגיה נוראית, אבל עם המאפה של הלחם היא כבר לא תהיה כל כך נוראית אלא טעימה מאוד!
  • בלחם תוכלו להוסיף אגוזים או חמוציות , גרעיני חמנייה / דלעת כל מה שמתחשק לכם!
שורה תחתונה: זה לחם כשר לפסח ללא גלוטן! אבל עם המון טעם, ובלי טיפה של חמץ!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחם כשר לפסח ללא גלוטן

לחם כשר ללא גלוטן מתכון מיוחד לחג הפסח! תאמינו לנו לחם כזה עוד לא טעמתם!
ציון 4.34 על ידי 30 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

1 תבנית אינגליש קייק או 3 תבניות אינגליש קייק
כוס אונברסלית 240 מ"ל או כוס חד פעמית חמה בנפח דומה

המצרכים

מצרכים לתבנית אחת:

  • 3 ביצים
  • כוס טחינה
  • ¼ כוס סילאן
  • כפית מלח
  • 1 כפית סודה (לשתייה)
  • ½ כוס אגוזי מלך (במקום אגוזים אפשר לשים חמוציות , גרעיני חמניות או דלעת)
  • שומשום (לפזר לפי הצורך)

מצרכים ל- 3 תבניות:

  • 9 ביצים
  • 1 כוס טחינה (גולמית)
  • ½ כוס סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפיות אבקת סודה לשתיה
  • כוסות אגוזי מלך (גרוסים גס)
  • שומשום (לפזר לפי הצורך)

אופן ההכנה

  • לערבב בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הביצים , טחינה , סילאן , מלח , סודה לשתייה.
  • לשמן מעט את התבנית
  • למזוג את הבלילה לתבנית באופן שווה
  • לפזר את האגוזים מעל באופן שווה (הם שוקעים מעט)
  • ולסיום לפזר שומשום
  • לחמם את התנור מראש ל- 175 מעלות אפייה רגילה
  • זמן אפייה כ 20 – 30 דקות , לבדוק עם קיסם.

הערות וטיפים

טיפ: אפשר במקום אגוזים לשים חמוציות, גרעיני חמניות או דלעת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם כשר לפסח 

ניתן לאפות ללא הדגנים?
אפשרי בהחלט לא גורע במרקם, זה רק תוספת.

לכמה תבניות הכמות מספיקה?
רשמתי במתכון רכיבים לשלוש תבניות ורכיבים לתבנית אחת

לחם כשר לפסח
צילום: שפרה אזולאי

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

 

Similar Posts

16 Comments

  1. 4 stars
    ממרח שקדים זה מצוין למי שלא אוכל קטניות. במקום שומשום אפשר פרוסות שקדים או אגוזים.
    הכנתי ויצא מצוין.

    1. היי דליה! שאלה מצוינת, נשמע לענות לך עליה:
      המתכון הזה הוא בעצם מתכון ללחם טחינה. כשאופים טחינה, היא משנה את המרקם שלה מנוזל לסוג של קמח, ולכן מתקבלת התוצאה הנפלאה הזו כפי שאת רואה בתמונות 🙂
      מקווים שעזרנו!

    1. היי רבקה!
      אנחנו מתנצלים שאין לנו יכולת לתת תשובה מדויקת, אבל הערכתנו הגסה היא בסביבות ה-70-80 קלוריות לפרוסה.

  2. לגבי אשכנזים שלא אוכלים קיטניות בפסח,הטחינה והשומשום עושים א המאפה הזה ללא רלבנטי עבורם

    1. זה לא לחם תקראי לו מה שתרצי אבל בלילה של ביצים טחינה וסילן בלי קנח תפוחי אדמה או קמח מצה או משהו שיתפוס זה לא לחם!!!
      זה אולי ממתק נחמד ובשום אופן לא לחם…..

      1. לחם על בסיס טחינה ואגוזים שבהחלט סוגר את הפינה בפסח. מומלץ בחום סוניה מוזמנת לנסות!

  3. בלחם טחינה לא חסר סוג של קמח )תפוחי אדמה למשל(. מה "מחזיק" את הלחם?

4.34 from 30 votes (29 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements