| | | |

מיני קיורטוש ב-10 דקות

מתכון הכי קל, טעים ופשוט שיש לקיורטוש מיני טעימים שעושים חשק להזמין את הטיסה הראשונה לבודפשט!
בהשראת: מרי קוגן
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
מיני קיורטוש ב-10 דקות

אחת התחושות הכי טובות שיש, זה להתקרב למקום ולהריח ניחוחות של משהו היסטרי שהולך לצאת אוטוטו מהתנור. 
ועוד יותר כיף, שהתחושה הזו מזכירה טיול בחו"ל. אז קבלו – מתכון הכי נדיר שיש לקיורטוש הונגרי ב-10 דקות עבודה!

 

כן כן, 10 דקות בלבד של עבודה, ויש לכם קיורטוש הונגרי שיוצא בול כמו בחו"ל!
תתכוננו להתאהב, להתמכר, ולמהר להזמין כרטיס טיסה בהקדם האפשרי כדי להבין ששלכם לא פחות טוב מהאמיתי, ואפילו יותר!

 

ספר המתכונים של מרי קוגן

מיני קוירטוש ב-10 דקות

למה באמת כדאי לכם: קיורטוש

  • חו"ל על המסלול: הטעמים הנפלאים של הקיורטוש ההונגרי מעוררים זכרונות וגעגועים לבודפשט היפה, אז אולי הגיע הזמן להזמין שוב כרטיס טיסה?
  • כל אחד יכול: כל אחד יכול לעשות הכל, אבל את הקינוח הזה, בטוח כולם יכולים. הכי קל להכנה שיש, ללא מאמץ ולא יותר מ-10 דקות עבודה.
  • כולנו יודעים שאין יותר טעים ממאפה שמרים חם חם שיוצא מהתנור, הריח שמתפזר וענני האדים שגורמים לנו לחכות ליד התנור כמו משוגעים.
  • שורה תחתונה: זה הקינוח הכי קל שיש, הכי טעים שיש, והכי הונגרי שיש.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מיני קיורטוש ב-10 דקות
צילום.: מרי קוגן
מיני קיורטוש ב-10 דקות
צילום: מרי קוגן

 

מיני קיורטוש ב-10 דקות

מיני קיורטוש ב-10 דקות

מתכון הכי קל, טעים ופשוט שיש לקיורטוש מיני טעימים שעושים חשק להזמין את הטיסה הראשונה לבודפשט!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 10 minutes
סה״כ זמן: 15 minutes
סוג: מאפים, קינוחים
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

4-5 גלילים מצורפת תמונה. ניתן לקנות בכל חנות אפייה.

למי שאין, אפשר גם לקחת כל גליל שיש(נייר כסף, ניילון נצמד, נייר סופג ולצפות אותו בנייר כסף ולהשתמש בו כגליל)

5 שיפודים ארוכים

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים שמרים של מעדנות (900 גרם)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 1 כפות קינמון
  • גנאש שוקולד בצד:
  • 150 גרם שוקולד חלב מטבעות
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • להפשיר בצק עלים שמרים של מעדנות לילה במקרר
  • לחמם מראש תנור על 190 מעלות.
  • לאחר הפשרה לפרוס את הבצק לאורכו ולרדד עם מעט קמח.
  • לחתוך עם סכין חדה ובמהירות - 6 רצועות בעובי של 4 ס״מ, רצועה לכל גליל.
  • לקפל כל רצועה לשניים ולאחר מכן לצור ממנה נחש של הרצועה עם הידיים על אותו עקרון של רצועות בצמת חלה
  • לאחר שיצרנו מעין נחש ארוך מהבצק, אנחנו מחזיקים את הגליל לאורך ומתחילים ללפף את הנחש סביב הגליל
  • לאחר שכלל הגליל כוסה בבצק , אנחנו מגלגלים את הגליל עם הבצק על השיש כך שהבצק סביב הגליל משתטח על הגליל, והעובי של הבצק הופך לדק, ( באפיה הוא יתפח שוב ).
  • לאחר מכן ממיסים חמאה , ומורחים עם מברשת אפיה על כלל הבצק.
  • מעבירים את הגליל בתוך תערובת של סוכר וקינמון על ידי גלגול הבצק בתערובת.
  • מכניסים שיפוד ארוך בתוך הגליל ומניחים על תבנית פיירקס.
  • מכניסים את הגלילים עם התבנית לתנור.
  • חשוב לדאוכ שכל חמש דקות מסובבים את הגלילים, כדי לוודא שכלל הגלילים יהיו אפויים בצורה אחידה ושהצורה תשמר.
  • אופים עד שהבצק מקבל גוון מקורמל בין זהוב לחום .
  • לגנאש:
  • לערבב יחד את השוקולד והשמנת המתוקה ולהכניס למיקרו להמסה בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת הופכת לחלקה.
  • ניתן להוסיף מעט מהחמאה המומסת לקבלת ברק

הערות וטיפים

מיני קיורטוש ב-10 דקות
צילום: מרי קוגן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מיני קוירטוש ב-10 דקות
צילום: מרי קוגן
 


שאלות נפוצות: קיורטוש

האם צריך לשמן את הגלילים בשמן או חמאה? אין צורך לשמן. הבצק עצמו עם חמאה/שמן והגלילים נחלצים בקלות.
במידה ורוצים להוסיף ממרח כלשהו לתוך הבצק, מתי הכי כדאי? במידה ורוצים להוסיף ממרח בפנים, כדאי שזה יהיה רק לאחר האפייה כדי לא להרוס את מרקם הבצק.

הבמה כולה שלכם:
 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מקור: Meri Kogan | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @meri_kogan.

Similar Posts

2 Comments

    1. היי נגה!
      נשמח לדעת מה לא ברור כדי שנוכל לתת לך מענה ולשפר את המתכון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?