עוגת שמרים
יש המון מתכונים לעוגות שמרים, אבל למתכון הזה אין תחליף והוא מוכיח את עצמו פעם אחר פעם כבר יותר מ-43 שנה. איך? לא פלא, כי מי שהמציאה אותו זו כוהנת המטבח הגדולה של כל הזמנים – רות סירקיס, שבספרה "מהמטבח באהבה" נותנת מתכון מופלא לבצק שמרים קלאסי, בסיסי ונצחי, שתמיד מצליח!
מהבצק המצוין הזה של המלכה האם של המטבח הישראלי אפשר להכין מגוון עצום של מטעמים אפויים – עוגות קפה, עוגיות, אוזני המן, ובכל מילוי שרוצים – שוקולד, פרג, ומה שאוהבים.
כאן תקבלו את העוגה הנהדרת הזו במילוי פשוט וטעים של מחמאה, סוכר וקקאו, ביס מושלם וטעים עם טאצ' מיתולוגי, שכמו יין טוב תמיד משתבח עם הזמן…
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים
- עוגת שמרים מופלאה במילוי קקאו מפנק, בצק שמרים רך ועסיסי ועונג מושלם ליד הקפה
- קלה להכנה, טעימה בטירוף, מושלמת לכל הפסקת קפה, וסתם לסיום של יום יפה
עוגת שמרים
המצרכים
לבצק:
- שמרים (40 גרם)
- ½ כוס מים חמימים
- ½ כוס חלב פושר
- ½ כוס סוכר
- ¼ כפית מלח
- 2 ביצים
- חמאה או מרגרינה (100 גרם)
- 4.5-5 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית גרידת לימון
למילוי:
- 1 חבילת מחמאה (200 גרם)
- ½1 כוס כוס סוכר
- 1 כוס קקאו
לציפוי:
- ¼ כוס קוניאק
- ¼ כוס מים
- ½ כוס סוכר
אופן ההכנה
לבצק:
- ממיסים את השמרים במים חמימים בתוך קערה גדולה, להוסיף מייד את החלב, הסוכר, המלח, הביצים הטרופות, החמאה המרוככת ומחצית מכמות הקמח
- בוחשים בכף עץ עד תערובת אחידה. מוסיפים את הווניל, קליפת הלימון וקמח. מערבבים חזק ומוסיפים קמח נוסף עד שהבצק יהיה מוצק ולא יידבק לאצבעות וניתן יהיה לטיפול בצורה נוחה. לא להוסיף יותר מדי קמח כדי שהבצק לא יהיה קשה מדי.
- לפזר מעט קמח על משטח העבודה, להניח את הבצק, ללוש 5-8 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש מאוד. לפזר עוד קמח על הבצק ועל משטח האפייה בעת הלישה, כפי הצורך
למילוי:
- לערבב היטב את כל מצרכי המילוי, למרוח על כל אחת מהצורות ולסגור היטב
לציפוי:
- מביאים לרתיחה את מצרכי הציפוי, מברישים על המנות כשהן מוכנות
שאלות נפוצות: עוגת שמרים
האם יש צורך בהתפחה של הבצק |
באיזה שמרים להשתמש? |
איך מצפים? |
רק עוד דבר אחד אחרון! מאפה גבינות אישי קל מבצק מנצח
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!
מתכון ממש לא ברור. מה זה למרוח על כל אחת מהצורות? איזה צורות?
היי אליעזר!
מתנצלים על אי הנוחות. המתכון המקורי הוא של רות סירקיס, מתוך ספרה המפורסם "מהמטבח באהבה".
אם אין לך גישה מיידית לספר, תוכל להיעזר בסרטון הזה כדי להבין איך להכין את צורת העוגה.
מקווים שהצלחנו לעזור ומאחלים לך הצלחה רבה 🙂
אבל כמה קמח?? או ששכחתם לרשום או שאני לא רואה טוב..
היי!
4.5-5 כוסות קמח רגיל.
בהצלחה 🙂