עוגת שמרים

מתכון מנצח לא מחליפים, בטח לא כזה שמוכיח את עצמו כבר 43 שנה. אז... קבלו עוגת שמרים מופלאה במילוי קקאו מפנק, בצק שמרים רך ועסיסי ועונג מושלם ליד הקפה
בהשראת: עופרה שטיינברגר
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
עוגת שמרים משגעת של פעם

יש המון מתכונים לעוגות שמרים, אבל למתכון הזה אין תחליף והוא מוכיח את עצמו פעם אחר פעם כבר יותר מ-43 שנה. איך? לא פלא, כי מי שהמציאה אותו זו כוהנת המטבח הגדולה של כל הזמנים – רות סירקיס, שבספרה "מהמטבח באהבה" נותנת מתכון מופלא לבצק שמרים קלאסי, בסיסי ונצחי, שתמיד מצליח!

מהבצק המצוין הזה של המלכה האם של המטבח הישראלי אפשר להכין מגוון עצום של מטעמים אפויים – עוגות קפה, עוגיות, אוזני המן, ובכל מילוי שרוצים – שוקולד, פרג, ומה שאוהבים.

כאן תקבלו את העוגה הנהדרת הזו במילוי פשוט וטעים של מחמאה, סוכר וקקאו, ביס מושלם וטעים עם טאצ' מיתולוגי, שכמו יין טוב תמיד משתבח עם הזמן…

 
עוגת שמרים משגעת של פעם
צילום. עפרה שטיינברגר
 

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים

 

  • עוגת שמרים מופלאה במילוי קקאו מפנק, בצק שמרים רך ועסיסי ועונג מושלם ליד הקפה
  • קלה להכנה, טעימה בטירוף, מושלמת לכל הפסקת קפה, וסתם לסיום של יום יפה
שורה תחתונה: מתכון מנצח לא מחליפים, בטח לא כזה שמוכיח את עצמו כבר 43 שנה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוגת שמרים 

 

עוגת שמרים משגעת של פעם

עוגת שמרים

מתכון מנצח לא מחליפים, בטח לא כזה שמוכיח את עצמו כבר 43 שנה. אז... קבלו עוגת שמרים מופלאה במילוי קקאו מפנק, בצק שמרים רך ועסיסי ועונג מושלם ליד הקפה
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: עופרה שטיינברגר

המצרכים

לבצק:

  • שמרים (40 גרם)
  • ½ כוס מים חמימים
  • ½ כוס חלב פושר
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • חמאה או מרגרינה (100 גרם)
  • 4.5-5 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון

למילוי:

  • 1 חבילת מחמאה (200 גרם)
  • ½1 כוס כוס סוכר
  • 1 כוס קקאו

לציפוי:

  • ¼ כוס קוניאק
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

לבצק:

  • ממיסים את השמרים במים חמימים בתוך קערה גדולה, להוסיף מייד את החלב, הסוכר, המלח, הביצים הטרופות, החמאה המרוככת ומחצית מכמות הקמח
  • בוחשים בכף עץ עד תערובת אחידה. מוסיפים את הווניל, קליפת הלימון וקמח. מערבבים חזק ומוסיפים קמח נוסף עד שהבצק יהיה מוצק ולא יידבק לאצבעות וניתן יהיה לטיפול בצורה נוחה. לא להוסיף יותר מדי קמח כדי שהבצק לא יהיה קשה מדי.
  • לפזר מעט קמח על משטח העבודה, להניח את הבצק, ללוש 5-8 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש מאוד. לפזר עוד קמח על הבצק ועל משטח האפייה בעת הלישה, כפי הצורך

למילוי:

  • לערבב היטב את כל מצרכי המילוי, למרוח על כל אחת מהצורות ולסגור היטב

לציפוי:

  • מביאים לרתיחה את מצרכי הציפוי, מברישים על המנות כשהן מוכנות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 
עוגת שמרים משגעת של פעם
צילום. עפרה שטיינברגר

 

 


שאלות נפוצות: עוגת שמרים

האם יש צורך בהתפחה של הבצק
צריך להתפיח שעה בערך

באיזה שמרים להשתמש?
רגילים

איך מצפים?
רבע כוס קוניאק, רבע כוס מים, חצי כוס סוכר. מביאים לרתיחה, מברישים על המנות כשהן מוכנות


 
עוגת שמרים משגעת של פעם
צילום. עפרה שטיינברגר

 

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! מאפה גבינות אישי קל מבצק מנצח

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

    1. היי אליעזר!
      מתנצלים על אי הנוחות. המתכון המקורי הוא של רות סירקיס, מתוך ספרה המפורסם "מהמטבח באהבה".
      אם אין לך גישה מיידית לספר, תוכל להיעזר בסרטון הזה כדי להבין איך להכין את צורת העוגה.
      מקווים שהצלחנו לעזור ומאחלים לך הצלחה רבה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?