Go Back
מיני קיורטוש ב-10 דקות

מיני קיורטוש ב-10 דקות

מתכון הכי קל, טעים ופשוט שיש לקיורטוש מיני טעימים שעושים חשק להזמין את הטיסה הראשונה לבודפשט!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 10 minutes
סה״כ זמן: 15 minutes
סוג: מאפים, קינוחים
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

4-5 גלילים מצורפת תמונה. ניתן לקנות בכל חנות אפייה.

למי שאין, אפשר גם לקחת כל גליל שיש(נייר כסף, ניילון נצמד, נייר סופג ולצפות אותו בנייר כסף ולהשתמש בו כגליל)

5 שיפודים ארוכים

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים שמרים של מעדנות (900 גרם)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 1 כפות קינמון
  • גנאש שוקולד בצד:
  • 150 גרם שוקולד חלב מטבעות
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • להפשיר בצק עלים שמרים של מעדנות לילה במקרר
  • לחמם מראש תנור על 190 מעלות.
  • לאחר הפשרה לפרוס את הבצק לאורכו ולרדד עם מעט קמח.
  • לחתוך עם סכין חדה ובמהירות - 6 רצועות בעובי של 4 ס״מ, רצועה לכל גליל.
  • לקפל כל רצועה לשניים ולאחר מכן לצור ממנה נחש של הרצועה עם הידיים על אותו עקרון של רצועות בצמת חלה
  • לאחר שיצרנו מעין נחש ארוך מהבצק, אנחנו מחזיקים את הגליל לאורך ומתחילים ללפף את הנחש סביב הגליל
  • לאחר שכלל הגליל כוסה בבצק , אנחנו מגלגלים את הגליל עם הבצק על השיש כך שהבצק סביב הגליל משתטח על הגליל, והעובי של הבצק הופך לדק, ( באפיה הוא יתפח שוב ).
  • לאחר מכן ממיסים חמאה , ומורחים עם מברשת אפיה על כלל הבצק.
  • מעבירים את הגליל בתוך תערובת של סוכר וקינמון על ידי גלגול הבצק בתערובת.
  • מכניסים שיפוד ארוך בתוך הגליל ומניחים על תבנית פיירקס.
  • מכניסים את הגלילים עם התבנית לתנור.
  • חשוב לדאוכ שכל חמש דקות מסובבים את הגלילים, כדי לוודא שכלל הגלילים יהיו אפויים בצורה אחידה ושהצורה תשמר.
  • אופים עד שהבצק מקבל גוון מקורמל בין זהוב לחום .
  • לגנאש:
  • לערבב יחד את השוקולד והשמנת המתוקה ולהכניס למיקרו להמסה בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת הופכת לחלקה.
  • ניתן להוסיף מעט מהחמאה המומסת לקבלת ברק

הערות וטיפים

מיני קיורטוש ב-10 דקות
צילום: מרי קוגן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.