מיני קיורטוש ב-10 דקות
מתכון הכי קל, טעים ופשוט שיש לקיורטוש מיני טעימים שעושים חשק להזמין את הטיסה הראשונה לבודפשט!
אחת התחושות הכי טובות שיש, זה להתקרב למקום ולהריח ניחוחות של משהו היסטרי שהולך לצאת אוטוטו מהתנור.
ועוד יותר כיף, שהתחושה הזו מזכירה טיול בחו"ל. אז קבלו – מתכון הכי נדיר שיש לקיורטוש הונגרי ב-10 דקות עבודה!
כן כן, 10 דקות בלבד של עבודה, ויש לכם קיורטוש הונגרי שיוצא בול כמו בחו"ל!
תתכוננו להתאהב, להתמכר, ולמהר להזמין כרטיס טיסה בהקדם האפשרי כדי להבין ששלכם לא פחות טוב מהאמיתי, ואפילו יותר!
למה באמת כדאי לכם: קיורטוש
- חו"ל על המסלול: הטעמים הנפלאים של הקיורטוש ההונגרי מעוררים זכרונות וגעגועים לבודפשט היפה, אז אולי הגיע הזמן להזמין שוב כרטיס טיסה?
- כל אחד יכול: כל אחד יכול לעשות הכל, אבל את הקינוח הזה, בטוח כולם יכולים. הכי קל להכנה שיש, ללא מאמץ ולא יותר מ-10 דקות עבודה.
- כולנו יודעים שאין יותר טעים ממאפה שמרים חם חם שיוצא מהתנור, הריח שמתפזר וענני האדים שגורמים לנו לחכות ליד התנור כמו משוגעים.
- שורה תחתונה: זה הקינוח הכי קל שיש, הכי טעים שיש, והכי הונגרי שיש.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מיני קיורטוש ב-10 דקות
מתכון הכי קל, טעים ופשוט שיש לקיורטוש מיני טעימים שעושים חשק להזמין את הטיסה הראשונה לבודפשט!
לדרג
ציוד
4-5 גלילים מצורפת תמונה. ניתן לקנות בכל חנות אפייה.
למי שאין, אפשר גם לקחת כל גליל שיש(נייר כסף, ניילון נצמד, נייר סופג ולצפות אותו בנייר כסף ולהשתמש בו כגליל)
5 שיפודים ארוכים
המצרכים
- 1 חבילה בצק עלים שמרים של מעדנות (900 גרם)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 1 כפות קינמון
- גנאש שוקולד בצד:
- 150 גרם שוקולד חלב מטבעות
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- להפשיר בצק עלים שמרים של מעדנות לילה במקרר
- לחמם מראש תנור על 190 מעלות.
- לאחר הפשרה לפרוס את הבצק לאורכו ולרדד עם מעט קמח.
- לחתוך עם סכין חדה ובמהירות - 6 רצועות בעובי של 4 ס״מ, רצועה לכל גליל.
- לקפל כל רצועה לשניים ולאחר מכן לצור ממנה נחש של הרצועה עם הידיים על אותו עקרון של רצועות בצמת חלה
- לאחר שיצרנו מעין נחש ארוך מהבצק, אנחנו מחזיקים את הגליל לאורך ומתחילים ללפף את הנחש סביב הגליל
- לאחר שכלל הגליל כוסה בבצק , אנחנו מגלגלים את הגליל עם הבצק על השיש כך שהבצק סביב הגליל משתטח על הגליל, והעובי של הבצק הופך לדק, ( באפיה הוא יתפח שוב ).
- לאחר מכן ממיסים חמאה , ומורחים עם מברשת אפיה על כלל הבצק.
- מעבירים את הגליל בתוך תערובת של סוכר וקינמון על ידי גלגול הבצק בתערובת.
- מכניסים שיפוד ארוך בתוך הגליל ומניחים על תבנית פיירקס.
- מכניסים את הגלילים עם התבנית לתנור.
- חשוב לדאוכ שכל חמש דקות מסובבים את הגלילים, כדי לוודא שכלל הגלילים יהיו אפויים בצורה אחידה ושהצורה תשמר.
- אופים עד שהבצק מקבל גוון מקורמל בין זהוב לחום .
- לגנאש:
- לערבב יחד את השוקולד והשמנת המתוקה ולהכניס למיקרו להמסה בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת הופכת לחלקה.
- ניתן להוסיף מעט מהחמאה המומסת לקבלת ברק
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קיורטוש
האם צריך לשמן את הגלילים בשמן או חמאה? אין צורך לשמן. הבצק עצמו עם חמאה/שמן והגלילים נחלצים בקלות. |
במידה ורוצים להוסיף ממרח כלשהו לתוך הבצק, מתי הכי כדאי? במידה ורוצים להוסיף ממרח בפנים, כדאי שזה יהיה רק לאחר האפייה כדי לא להרוס את מרקם הבצק. |
הבמה כולה שלכם:
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Meri Kogan | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @meri_kogan.
חבל שאין סירטון. ההסבר לא ברור כל כך.
היי נגה!
נשמח לדעת מה לא ברור כדי שנוכל לתת לך מענה ולשפר את המתכון 🙂