| | |

מתכון בשר עם פירה מיוחד

רוצים להרשים? מתכון בשר עם פירה בהגשה שלא ראיתם כמוה! פירה ממולא בבשר בצורת כוסות, תודו שלא חשבתם על זה!
בהשראת: מרי קוגן
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
מתכון בשר עם פירה מיוחד מרי קוגן

רוצים להרשים? מתכון בשר עם פירה בהגשה שלא ראיתם כמוה! פירה ממולא בבשר תודו שלא חשבתם על זה!

כולנו מכירים את ההגשה הבנאלית של פירה לצד בשר , אך לא עוד! הפעם החלטנו להיות יצירתיים ולגרום לכם לפתוח את הראש לצורות הגשה שונות , ולהביא לכם את הפירה ממולא בבשר.

כן…מסתבר שבפירה יש הרבה עמילן כך שאפשר למלות אותו בבשר והוא ישאר עומד ויציב ולא ימעך. בצורת הגשה זו תוכלו לאכול בביס אחד מושלם את שינהם ביחד. בתקופת קורונה לכולנו בא לשדרג מעט את המנות הביתיות והמוכרות ולהרגיש כמו במסעדה , אז מהיום אתם אכן במסעדה – המסעדה שלכם! ואל תשכחו להזמין לקוחות (אורחים) למסעדה שלכם.

 

ספר המתכונים של מרי קוגן

בשר עם פירה
צילום: מרי קוגן

למה באמת כדאי לכם: בשר עם פירה

  • הכי טעים שיש: כולנו אכלנו עשרות פעמים פירה עם בשר אך זה עדיין טעים כל פעם מחדש!
  • מרשים : צורת הכוסות נותנת מראה גבוה ומרשים!
  • לא בנאלי: חידוש ושדרוג צורת ההגשה, מחזיר מחדש את הרגש למנה!
  • ביס אחד מושלם: בביס אחד תוכלו לאכול גם את הפירה וגם את הבשר – ללא ספק הביס המושלם!
שורה תחתונה: זה הבשר עם הפירה הכי פוטוגני, טעים, מרשים ובכלל לא בנאלי עם שדורג קטן…

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון בשר עם פירה מיוחד מרי קוגן

מתכון בשר עם פירה מיוחד

רוצים להרשים? מתכון בשר עם פירה בהגשה שלא ראיתם כמוה! פירה ממולא בבשר בצורת כוסות, תודו שלא חשבתם על זה!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
סוג: ארוחה עיקרית
באדיבות: מרי קוגן

המצרכים

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה
  • ½ קילו בשר (טחון)
  • מלח
  • פלפל (שחור)
  • פטרוזיליה ( גרוסה/קצוצה)
  • בצל (קצוץ)
  • 2 כפות שמן
  • בהרט
  • מעט קינמון
  • כפית סחוג (לא חייב)
  • ½ צנצנת רוטב עגבניות

אופן ההכנה

להכנת הפירה:

  • לבשל 6 תפוחי אדמה עם הקליפה במים עם מלח עד שהופכים לרכים מאוד
  • לסנן את המים היטב ולקלף בעדינות את הקליפה למעוך עם מועך פירה
  • לתבל במלח פלפל פטרוזיליה גרוסה, ולעבד עם הידיים את הפירה כמו שמעבדים בצק, כך שהעמילן ייצא כמו שצריך, לקחת תבנית סילקון ( אצלם אותה אחרי שאשטוף אותה)
  • למלא אותה בפירה, לחכות כחמש דקות ולחלץ מן התבנית לרוב איך שהופכים את התבנית הכוסות פירה יוצאים לבד, לקחת כפית ובעדינות ליצור חור כדי שנוכל למלא את הכוסות בבשר הטחון ,

למילוי הבשר הטחון:

  • לטגן בצל קצוץ ב2 כפות שמן על מחבת יצוקה, עד שהבצל הופך שקוף מעט זהוב
  • להוסיף את הבשר למעוך אותו עם כף עץ
  • לתבל במלח פלפל שחור בבהרט ומעט קינמון אני מוסיפה גם כפית סחוג
  • כל הזמן למעוך כך שלא ייוצרו גושים
  • להוסיף חצי צנצנת רוטב עגבניות מועדף לערבב לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם לאחר מכן להוסיף את החצי צנצנת שנשארה לבשל על אש קטנה עד שהבשר הופך לרך
  • לקצוץ פטרוזיליה לערבב עם הבשר
  • לחכות חמש דקות עם מכסה סגור אחרי שכיבנו את הגז
  • למזוג לכוסות פירה

הערות וטיפים

ממולץ להשתמש בשבלונה בצורת כוסות
בשר עם פירה בשר עם פירה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 


שאלות נפוצות: בשר עם פירה

חייב להשתמש בשבלונה? לא חייב שבלונה, יוצא יותר אסתטי על שבלונה.
איך צורת ההגשה הגיונית? הרי פירה הוא רך וסביר להניח שהוא ימעך בהגשה שום דבר לא נמעך! בפירה יש הרבה עמילן מהתפוחי אדמה ככה שהוא נשאר עומד ויציב.
 

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון בשר עם פירה מיוחד

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 
מקור: Meri Kogan | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @meri_kogan

Similar Posts

2 Comments

  1. שלום למפרסמת המתכון, אשמח לברר בקשר לרוטב העגבניות שמצויין במתכון, במצרכים נכתב חצי צנצנת מהרוטב, ואילו בהכנת
    מלית הבשר נכתב לשים בפעם הראשונה מחצית מהרוטב, ובהמשך כתוב להוסיף את המחצית השנייה, אז בסה"כ צריך צנצנת
    שלמה או די במחצית מהרוטב כפי שכתוב במצרכים ?? אודה מאוד על מתן תשובה בעניין, מרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?