Go Back
מתכון בשר עם פירה מיוחד מרי קוגן

מתכון בשר עם פירה מיוחד

רוצים להרשים? מתכון בשר עם פירה בהגשה שלא ראיתם כמוה! פירה ממולא בבשר בצורת כוסות, תודו שלא חשבתם על זה!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
סוג: ארוחה עיקרית
באדיבות: מרי קוגן

המצרכים

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה
  • ½ קילו בשר (טחון)
  • מלח
  • פלפל (שחור)
  • פטרוזיליה ( גרוסה/קצוצה)
  • בצל (קצוץ)
  • 2 כפות שמן
  • בהרט
  • מעט קינמון
  • כפית סחוג (לא חייב)
  • ½ צנצנת רוטב עגבניות

אופן ההכנה

להכנת הפירה:

  • לבשל 6 תפוחי אדמה עם הקליפה במים עם מלח עד שהופכים לרכים מאוד
  • לסנן את המים היטב ולקלף בעדינות את הקליפה למעוך עם מועך פירה
  • לתבל במלח פלפל פטרוזיליה גרוסה, ולעבד עם הידיים את הפירה כמו שמעבדים בצק, כך שהעמילן ייצא כמו שצריך, לקחת תבנית סילקון ( אצלם אותה אחרי שאשטוף אותה)
  • למלא אותה בפירה, לחכות כחמש דקות ולחלץ מן התבנית לרוב איך שהופכים את התבנית הכוסות פירה יוצאים לבד, לקחת כפית ובעדינות ליצור חור כדי שנוכל למלא את הכוסות בבשר הטחון ,

למילוי הבשר הטחון:

  • לטגן בצל קצוץ ב2 כפות שמן על מחבת יצוקה, עד שהבצל הופך שקוף מעט זהוב
  • להוסיף את הבשר למעוך אותו עם כף עץ
  • לתבל במלח פלפל שחור בבהרט ומעט קינמון אני מוסיפה גם כפית סחוג
  • כל הזמן למעוך כך שלא ייוצרו גושים
  • להוסיף חצי צנצנת רוטב עגבניות מועדף לערבב לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם לאחר מכן להוסיף את החצי צנצנת שנשארה לבשל על אש קטנה עד שהבשר הופך לרך
  • לקצוץ פטרוזיליה לערבב עם הבשר
  • לחכות חמש דקות עם מכסה סגור אחרי שכיבנו את הגז
  • למזוג לכוסות פירה

הערות וטיפים

ממולץ להשתמש בשבלונה בצורת כוסות
בשר עם פירה בשר עם פירה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.