מתכוני שוקולד | מתכונים לשבת | עוגות | עוגות שמרים | פרווה
עוגת שמרים שוקולדית בטירוף
מתכון מצוין של עוגת שמרים מפוצצת בשוקולד שאחריה אין טעם לקנות! שילוב מדויק של בצק עסיסי וחם עם מלא מילוי שוקולדי שאי אפשר לסרב לו.
במגוון צורות מרשימות וביס שוקולדי בטירוף שנמס בפה, את העוגה הזו כדאי שתכירו ותכינו לסופ"ש הקרוב.
עוגת שמרים שוקולדית בטירוף שמתאימה גם לארוחות בשריות, כן כן גם אחרי שתאכלו כנראה שלא תאמינו אבל העוגה המושלמת הזו היא לגמרי פרווה.
למה באמת כדאי לכם:
- מילוי שוקולד מטריף חושים!
- בצק כל כך כל כך טעים…
- עוגה מושלמת שכולם יבקשו את המתכון שלה!
- עוגה פרווה שמתאימה לארוחות בשריות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
עוגת שמרים שוקולדית בטירוף
מתכון מצוין של עוגת שמרים מפוצצת בשוקולד שאחריה אין טעם לקנות! שילוב מדויק של בצק עסיסי וחם עם מלא מילוי שוקולדי שאי אפשר לסרב לו.
לדרג
ציוד
כוס מידה של 250 מ''ל
מערוך
תבנית אינגליש קייק
המצרכים
- 1 ביצה להברשה
בצק
- 1 קילו קמח
- חצי כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן
- 3 ביצים
- 2 כפות שמרים
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1.5-2 כוסות מים פושרים
למילוי
- 2 כפיות רום
- 20 כפות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כפיות תמצית וניל
- 10 כפות קקאו
- 10 כפות שוקולית
- 2 כפיות קינמון
- 1 כף שמן
סירופ לזיגוג
- חצי כוס חצי כוס סוכר
- 3/4 כוס כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מילוי
- בקערה, מערבבים את על החומרים של המילוי ומוסיפים מעט שמן עד שמקבלים תערובת אחידה וחלקה.
סירופ לזיגוג
- בסיר, מערבבים את כל החומרים של הסירופ לזיגוג על אש בינונית כ-30 דקות.
עוגה
- בקערה, מערבבים את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל, השמן, הביצים, השמרים ואבקת האפייה.
- מוסיפים לקערה בהדרגה את המים ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לפעמים כוס וחצי מספיקה). מורחים את הבצק במעט שמן, ומכסים בניילון נצמד או מגבת לחה את הקערה.
- מתפיחים את הבצק כשעה ואז לשים אותו כדי להוריד את הנפח ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל - 8 חלקים שווים.
- מרדדים את הבצק על משטח משומן(מומלץ לשמן מידי פעם גם את המערוך), לעלה דק אבל לא דק מידי כדי שלא יקרע.
- מורחים על כל עלה מילוי שוקולד (בנדיבות !!!) ומגלגלים לרולדה.
- כל 2 רולדות מגלגלים ביחד כמו בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
- מורחים במעט שמן מלמעלה ומתפיחים כ-40 דקות.
- מברישים את הרולדות בביצה.
- אופים כ30-35 דקות ב 180 מעלות עד שהעוגה שחומה.
- מורחים את הסירופ על העוגה לאחר האפייה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים ושוקולד
האם אפשר למלא במילוי אחר? |
איך עושים את העוגה בצורת שושנים? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב בדף: אילנה לוי מתכונים
מה המרקם של המילוי שוקולד בזה שאת רושמת מעט שמן?
היי נעמה,
מתנצלים על הבלבול – הכוונה לכף שמן.
בהצלחה 🙂
שלום
אני לא יכול לאכול קקאו
אני רוצה לעשות את זה בטעם קינמון
איך עושים?
היי דוד!
את המתכון הזה אי אפשר לשנות לקינמון בלבד מפני שכמות הקקאו בו משמעותית מאוד, אבל מצאנו עבורך מתכונים לעוגת שמרים קינמון כהלכתה:
מתכון של שרה קבצצי
מתכון של חני קונאשוילי
בהצלחה 🙂
שוט להכין מילוי קינמון… סוכר חום (או לבן) וקינמון פותחים את הבצק מורחים בחמאה רכה ומפזרים את תערובת הקינמון.
יכולה להוסיף גם אגוזי פקאן / מלך ואפשר לטפטף סירופ מייפל – מושלם!!!!!
היי דיקלה!
תודה רבה על ההסבר שנתת כאן, אנחנו אוהבים לראות השתתפות כזו מהקוראים שלנו.
נ.ב. מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים ישירות אלייך כל ערב 🙂
20 כפות סוכר בנוסף לשוקולית שמלאה בסוכר??? את רוצה שנקבל סוכרת??? את נורמלית?!?!
היי מריאנה 🙂 תודה על התגובה.
את יכולה להוריד בכמות הסוכר, זה לא ישפיע על העוגה.
מקווים שעזרנו!