Go Back
עוגת שמרים שוקולדית

עוגת שמרים שוקולדית בטירוף

מתכון מצוין של עוגת שמרים מפוצצת בשוקולד שאחריה אין טעם לקנות! שילוב מדויק של בצק עסיסי וחם עם מלא מילוי שוקולדי שאי אפשר לסרב לו.
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס מידה של 250 מ''ל
מערוך
תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 ביצה להברשה

בצק

  • 1 קילו קמח
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1.5-2 כוסות מים פושרים

למילוי

  • 2 כפיות רום
  • 20 כפות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 10 כפות קקאו
  • 10 כפות שוקולית
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כף שמן

סירופ לזיגוג

  • חצי כוס חצי כוס סוכר
  • 3/4 כוס כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מילוי

  • בקערה, מערבבים את על החומרים של המילוי ומוסיפים מעט שמן עד שמקבלים תערובת אחידה וחלקה.

סירופ לזיגוג

  • בסיר, מערבבים את כל החומרים של הסירופ לזיגוג על אש בינונית כ-30 דקות.

עוגה

  • בקערה, מערבבים את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל, השמן, הביצים, השמרים ואבקת האפייה.
  • מוסיפים לקערה בהדרגה את המים ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לפעמים כוס וחצי מספיקה). מורחים את הבצק במעט שמן, ומכסים בניילון נצמד או מגבת לחה את הקערה.
  • מתפיחים את הבצק כשעה ואז לשים אותו כדי להוריד את הנפח ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
  • לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל - 8 חלקים שווים.
  • מרדדים את הבצק על משטח משומן(מומלץ לשמן מידי פעם גם את המערוך), לעלה דק אבל לא דק מידי כדי שלא יקרע.
  • מורחים על כל עלה מילוי שוקולד (בנדיבות !!!) ומגלגלים לרולדה.
  • כל 2 רולדות מגלגלים ביחד כמו בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
  • מורחים במעט שמן מלמעלה ומתפיחים כ-40 דקות.
  • מברישים את הרולדות בביצה.
  • אופים כ30-35 דקות ב 180 מעלות עד שהעוגה שחומה.
  • מורחים את הסירופ על העוגה לאחר האפייה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.