| | | | |

סינבון - שבלולי קינמון עסיסיים

 עוגת קינמון ומייפל בחושה וטעימה להפליא שמגלגלים בצורה יצירתית ויפה של שושנה גדולה.
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
מתכון לסינבון, סינבון

סינבון – העוגה המושלמת לסוף השבוע שתגנוב לכולם את ההצגה. עוגת קינמון ומייפל בחושה וטעימה להפליא שמגלגלים בצורה יצירתית ויפה של שושנה גדולה,

עם מילוי מפנק של חמאה עם קינמון בשילוב מייפל משדרג, וזיגוג סופי של סירופ עשיר. בניחוח קינמון ממכר שממלא את הבית עוד לפני שמגישים, לא תצליחו לעמוד בפני עוגה זו.

בונוס: אפשר להכין גם קינמונים, גרסה קטנה יותר של אותו בצק מושלם.

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

 

שבלולי קינמון, סינבון
צילום: חני קונאשוילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון לסינבון, סינבון

סינבון - שבלולי קינמון עסיסיים

 עוגת קינמון ומייפל בחושה וטעימה להפליא שמגלגלים בצורה יצירתית ויפה של שושנה גדולה.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • כוס שמן / 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה + חלמון
  • כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס אחת מים / חלב (במידת הצורך עוד ¼.)
  • ¼ כפית מלח

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל

למילוי ל-2 עיגולי הבצק:

  • ½ חמאה מומסת / מחמאה (50 גרם )
  • ¾ כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון

אופן ההכנה

  • נתחיל בערבוב השמרים והקמח, ואז נוסיף את הביצים, שמן, סוכר, והמים.
  • נלוש היטב למשך מספר דקות, ואז נוסיף מלח ונלוש שוב עוד דקה או שתיים.
  • מלמעלה משמנים מעט. ואז לשים בשקית את הקערה ונשים להתפחה של שעה וחצי.
  • על שיש מקומח קלות, נוריד את הבצק, נוריד נפח ומחלקים ל-2 כדורים.
  • מרדדים למלבן דק ומוודאים שהבצק לא דבוק לשיש.
  • נמרח חמאה ומפזרים סוכר חום מעל הקינמון, ואחרי זאת נזלף מעט מייפל מעל.
  • חותכים לרצועות של סנטימטר לאורך, ואז מגלגלים גלגל לצורת שושנה.
  • נניח את הגלגל על רצועה שנייה ונגלגל שוב ביחד. כך להמשיך.
  • כשמגיעים למצב שהבצק לא ניתן לגלגול עוד, נניח על נייר אפייה.
  • ניקח רצועה ונגלגל מסביב עד שמגלגלים ומסיימים את כל הרצועות.
  • נשים להתפחה של 40 דקות.
  • נמרח ביצה מהולה במעט מים וקורט נס קפה. ומפזרים סוכר חום מלמעלה בעדינות.
  • נשים לאפייה ב-170 מעלות, על טורבו. עד לקבלת צבע זהוב.
  • איך שיוצא מברישים בסירופ פעמיים, או נפדר באבקת סוכר.
  • עם הכדור השני אפשר לעשות קינמונים קטנים.

אופן הכנה לקינמונים:

  • לערבב שמרים וקמח להוסיף את הביצים שמן סוכר והמים וללוש היטב כמה דקות.
  • להוסיף מלח ללוש עוד דקה.
  • לשמן מעט מלמעלה.
  • לשים בשקית את הקערה להתפיח לשעה.
  • להוריד נפח לחלק ל 3 כדורים.
  • לרדד למלבן למרוח חמאה לפזר סוכר חום מעל קינמון.
  • לחתוך לרצועות של סנטימטר לאורך לגלגל גלגל שייווצר שושנה להניח על עטרות נייר ולמעוך מעט.
  • אפשר בתבניות מאפינס קטנות. רק יש לשמן אותן.
  • להתפיח 30 דקות.
  • למרוח ביצה מהולה במעט מים וקורט נס קפה.
  • לפזר סוכר חום מלמעלה בעדינות.
  • לאפות ב170 מעלות. אני אופה בטורבו עד לקבלת צבע זהוב.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח את המים, הסוכר ותמצית וניל בסיר קטן.
  • איך שמוצאים להבריש בסירופ פעמיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: סינבון

לא הבנתיביצה+חלבון הכוונה לביצה שלמה או חלמון אחד+שני חלבונים?
הכוונה לביצה 1 שלמה ועוד חלמון 1.
אפשר להכין כרולדה ואז לחתוך?
אפשרי.
סינבון מתכון
צילום: חני קונאשוילי

הבמה כולה שלכם:
שבלולי קינמון, סינבון
צילום: אבישי גולן

"אחלה מתכון חני… יצא מעולה!"
אבישי גולן


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

מקור: סינבון מתכון מאת: נאוה מלכה

Similar Posts

10 Comments

    1. היי לאה, כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את כמות השמרים היבשים כפול שלוש.
      במקרה הזה 1 כף = 10 גרם
      ניתן להמיר ל 30 גרם שמרים טריים.
      בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?