| | | |
רעבים? בא לכם לעשות על האש אבל יורד גשם? יש לנו את הפתרון המושלם עבורכם!

 

מנה בשרית, מהירה ופשוטה להכנה שכל המשפחה תאהב! 30 דקות ואפילו פחות וגם אתם יכולים להכין עראיס ביתי. בפיתה צלויה, מכינים עראיס בתנור, מחבת, או אפילו טוסטר, ועם כזו מעטפת קראנצ'ית ומילוי רך ועסיסי – היכונו להתמכר!

 

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 
עראיס ביתי עסיסי ומפנק
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: עראיס ביתי

 

  • מנה אלגנטית וטעימה!
  • שילוב מדויק בין בשר לבצק.
  • מתכון מהיר ופשוט!
  • ארוחה שלמה בכל ביס!

שורה תחתונה: מנה מדהימה של על האש בלי שהבגדים יקבלו את הריח של העשן…

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עראיס ביתי
Print
ציון 5 על ידי 3 דירוגים

עראיס ביתי עסיסי ומפנק

כשבא לכם לאכול על האש בלי לעשות על האש: 30 דקות ואולי פחות, וגם אתם יכולים להכין עראיס ביתי, קריספי, עסיסי ומפנק.
Author: אריאלה גולדמן

Equipment

  • רשת גריל / מחבת פסים / טוסטר ביתי

Materials

  • 300 גרם בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
  • 1 בצל
  • 3 פיתות
  • 1 חופן נדיב פטרוזיליה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף שמן זית
  • מעט שמן זית להזלפה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

Instructions

  • חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד להזהבה.
  • קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הבשר, הבצל המטוגן, שמן הזית והתבלינים לקערה, מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
  • מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
  • חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר.
  • משמנים רשת גריל / או מחבת פסים / או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
  • צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.

Notes

בתום הצלייה אפשר להכניס לכמה דקות לתנור ב- 190.
מומלץ להגיש חם ומלווה בטחינה וסלט.
 


שאלות נפוצות: עראיס ביתי

מה זה בשר צלעות ללא עצם?
בשר צלעות ,נתח מס' 2 ללא עצם. הוא מתאים מאוד להכנת קציצות, מלית לממולאים ועוד מלא תבשילים. זה נתח שומני והתבשיל יוצא עסיסי.
האם אפשר להשתמש בשמן רגיל?
כן, אבל שמן הזית מוסיף עוד טעמים.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Ariella Goldman 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?