Go Back
עראיס ביתי
Print
ציון 5 על ידי 3 דירוגים

עראיס ביתי עסיסי ומפנק

כשבא לכם לאכול על האש בלי לעשות על האש: 30 דקות ואולי פחות, וגם אתם יכולים להכין עראיס ביתי, קריספי, עסיסי ומפנק.
Author: אריאלה גולדמן

Equipment

  • רשת גריל / מחבת פסים / טוסטר ביתי

Materials

  • 300 גרם בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
  • 1 בצל
  • 3 פיתות
  • 1 חופן נדיב פטרוזיליה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף שמן זית
  • מעט שמן זית להזלפה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

Instructions

  • חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד להזהבה.
  • קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הבשר, הבצל המטוגן, שמן הזית והתבלינים לקערה, מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
  • מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
  • חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר.
  • משמנים רשת גריל / או מחבת פסים / או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
  • צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.

Notes

בתום הצלייה אפשר להכניס לכמה דקות לתנור ב- 190.
מומלץ להגיש חם ומלווה בטחינה וסלט.