עראיס ביתי עסיסי ומפנק
כשבא לכם לאכול על האש בלי לעשות על האש: 30 דקות ואולי פחות, וגם אתם יכולים להכין עראיס ביתי, קריספי, עסיסי ומפנק.
Author: אריאלה גולדמן
- 300 גרם בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
- 1 בצל
- 3 פיתות
- 1 חופן נדיב פטרוזיליה
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כף שמן זית
- מעט שמן זית להזלפה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד להזהבה.
קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הבשר, הבצל המטוגן, שמן הזית והתבלינים לקערה, מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר.
משמנים רשת גריל / או מחבת פסים / או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
בתום הצלייה אפשר להכניס לכמה דקות לתנור ב- 190.
מומלץ להגיש חם ומלווה בטחינה וסלט.