חמין לשבת
החמין המושלם ביותר לבוקר קריר בשבת משפחתית ויפה! חמין בריא, מזין ומועשר בכל טוב שישאיר טעם של עוד וביקוש רחב בקרב המשפחה. מתכון קל וברור להכנה, טעים ומדוייק!
שישי בערב, גשם בחוץ, קר במיטה.. ואנחנו כבר חולמים על החמין של מחר!
מה יותר טעים ומגרה מריח של מאכל המסורתי הזה כשהוא זה עתה יצא מהתנור, מפוזר ברחבי הבית וממלא כל פינה ממנו, ואנחנו? וקורה לנו לטעום ממנו? אז הנה, המתכון המושלם עבור חמין מדהים לשבת!
למה באמת כדאי לכם:
- אחד המטעמים היותר אהובים בכל בית בחורף קר.
- משביע, טעים ומזין עם שלל קטניות ודברים טובים.
- מעורר תאבון, מפתה ומגרה ויגרום לכל אחד שיטעם מהחמין המופלא לקחת אפילו מנה שניה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
חמין לשבת
החמין המושלם ביותר לבוקר קריר בשבת משפחתית ויפה! חמין בריא, מזין ומועשר בכל טוב שישאיר טעם של עוד וביקוש רחב בקרב המשפחה. מתכון קל וברור להכנה, טעים ומדוייק!
לדרג
המצרכים
- 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים לילה לפני מחוץ למקרר
- 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים לילה לפני מחוץ למקרר
- 1 ראש שום שלם שטוף
- תפוחי אדמה בינוניים קלופים ושטופים (כמות לפי מס' הסועדים)
- ביצים שבושלו במי מלח למשך 10 דקות (כמות לפי מס' הסועדים)
- עצמות מח (אפשרות, לא חובה)
- קוביות בשר שפונדרה עם העצם
- 6 כפות שמן
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
- 3 שזיפים יבשים מגולענים / או תמרים (מעניקים צבע שזוף משגע)
- מים
- לחיטה:
- 2 כוסות חיטה
- 3 כוסות מים
- ½ כף פפריקה מתוקה
- 5 שיני שום שלמות
- ½ כף מלח
- 1 כפית כמון
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה
- הכנת החיטה:
- - מבשלים את החיטה עם כל המרכיבים 30 דקות. מעבירים את תכולת הסיר לשקית קוקי, סוגרים אותה היטב ומניחים בצד של הסיר.
- אפשר להוסיף קישקע מוכנים - להפשיר. עם שיפוד מחוררים מעט חורים בקישקע ומטגנים מעט מאוד שמן עד הזהבה עדינה על להבה קטנה כדי שלא יתפוצצו ואז מעבירים לשקית קוקי מחוררת עם 2 חורים קטנים ומסדרים מעל כל תכולת הסיר
- אופן ההכנה:
- - מכניסים לסיר רחב וכבד את השעועית והחומוס, מוסיפים בצד אחד של הסיר את נתחי הבשר
- - יוצקים לסיר מים חמים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה, מוסיפים את התבלינים ושאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
- - מסדרים ביצים קשות למעלה , מכסים את הסיר ומעבירים לפלטת שבת מערב שישי עד יום למחרת
- הגשה:
- מפרקים את תכולת הסיר ומסדרים כל מרכיב בנפרד בצלחת הגשה. מגישים עם סלטים חיים, רעננים וחמצמצים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חמין לשבת
ששמים את החיטה בשקית קוקי צריך לשים גם מים? או בלי כלום? פשוט להכניס אותה בתום הבישול מהסיר לשקית בלי להוסיף כלום. |
אפשר באותה דרך להכין גריסים במקום חיטה? כן, אם מכינה עם גריסים אפשר גם בשקית קוקי וגם יחד עם התבשיל עצמו. |
על כמה מעלות בתנור לכל הלילה ? בתנור 100 מעלות לכל הלילה עד יום למחרת בצהריים. |
האם אני יכולה לשים בקוקי גם את החומוס? לא, רק חיטה או אורז בשקית קוקי .
החומוס בקוקי יהפוך לעיסה
|
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אריאלה גולדמן
הכנתי שבוע שעבר יצא מעולה!
היו לנו אורחים והם התענגו!
גם השבת אכין בעזרת השם, שמרתי במועדפים.
תודה
היי שרי,
תענוג!! את מוזמנת גם להשוויץ עם תמונות בקבוצה 🙂