| | | | |

לחמניות עם ביצה לפורים

לעיונה דהמן (העין של המן) הן לחמניות מסורתיות שהיו עושים למשלוח המנות בעיקר במרוקו ובטוניס, אז קדימה, עזרו לשמור על המסורת ובתמורה תקבלו משלוח מנות טעים וקצת שונה...
בהשראת: אילנה בוכריס
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לחם פורים במיוחד לחג
פורים זה בכלל לא רק תחפושות, זה גם משלוחי מנות, גם כאלה שהם קצת יותר מיוחדים, כי משלוחי מנות לא חייבים להיות רק עם אוזני המן.
 
לחם פורים זה חובה בכל שנה, ובא מושלם גם בצורות אחרות! קבלו מתכון לחמניות פורים יפהפיות, מתקתקות ומסורתיות עם ביצה במרכז שיהפכו את משלוח המנות שלכם לייחודי! מתכון קלאסי לפורים שיחזיר אותכם לבית של סבתא. מומלץ בחום! 
 

ספר המתכונים של אילנה בוכריס 

 
לחמניות עם ביצה לפורים
קרדיט: אילנה בוכריס

  • למה באמת כדאי לכם: לחם פורים
  • לחמניות כמו שהסבתות היו עושות.
    הלחמניות פשוטות להכנה ומרהיבות!
    הכי כיף שיש לך משלוח מנות מיוחד…
    חשוב לשמור על המסורת, בעיקר אם היא טעימה!

שורה תחתונה: לחמניות מסורתיות,  שוות בטירוף שכולם הולכים לאהוב!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחם פורים במיוחד לחג

לחמניות עם ביצה לפורים

לעיונה דהמן (העין של המן) הן לחמניות מסורתיות שהיו עושים למשלוח המנות בעיקר במרוקו ובטוניס, אז קדימה, עזרו לשמור על המסורת ובתמורה תקבלו משלוח מנות טעים וקצת שונה...
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
כמות 10 לחמניות
באדיבות: אילנה בוכריס

המצרכים

  • 1 ק''ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • 10-12 ביצים
  • לקישוט (לא חובה –)
  • ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • בסיר, מרתיחים מים ומוסיפים 10-12 ביצים לכ-10 דקות
  • בקערה, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר, השמרים והשמן לתערובת אחידה
  • מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק מדי
  • לשים היטב במשך כמה דקות
  • נותנים לבצק מנוחה כ-5 דקות
  • לשים היטב במשך כמה דקות
  • מניחים לבצק לתפוח כשעה
  • מחלקים את הבצק ל10-12 חלקים שווים
  • מעצבים את הבצק, מניחים את הביצה באמצע וסוגרים אותה עם קצת בצק בצורת איקס מלמעלה
  • מניחים את הלחמניות בתבנית עם נייר האפייה לתפיחה של רבע שעה.
  • בקערה קטנה, טורפים ביצה.
  • מורחים את הלחמניות בביצה עם מברשת.
  • מפזרים מעט שומשום.
  • אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות או עד שהלחמניות שחומות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחמניות עם ביצה לפורים
צילום: יפעת כהן ישראלי

 


שאלות נפוצות: לחם פורים

מדוע עושים את הלחמניות האלו בפורים?
על פי המסורת, הביצים מסמלות את עיניו של המן הרשע, אותן נהוג לתלוש מן הלחם.

כמה לחמניות עושים מהכמות הזו של הבצק?
בין 10-12 לחמניות.


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Ilana Buchris

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?