הכנת החיטה:
- מבשלים את החיטה עם כל המרכיבים 30 דקות. מעבירים את תכולת הסיר לשקית קוקי, סוגרים אותה היטב ומניחים בצד של הסיר.
אפשר להוסיף קישקע מוכנים - להפשיר. עם שיפוד מחוררים מעט חורים בקישקע ומטגנים מעט מאוד שמן עד הזהבה עדינה על להבה קטנה כדי שלא יתפוצצו ואז מעבירים לשקית קוקי מחוררת עם 2 חורים קטנים ומסדרים מעל כל תכולת הסיר
אופן ההכנה:
- מכניסים לסיר רחב וכבד את השעועית והחומוס, מוסיפים בצד אחד של הסיר את נתחי הבשר
- יוצקים לסיר מים חמים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה, מוסיפים את התבלינים ושאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
- מסדרים ביצים קשות למעלה , מכסים את הסיר ומעבירים לפלטת שבת מערב שישי עד יום למחרת
הגשה:
מפרקים את תכולת הסיר ומסדרים כל מרכיב בנפרד בצלחת הגשה. מגישים עם סלטים חיים, רעננים וחמצמצים.