Go Back
חמין של שבת

חמין לשבת

החמין המושלם ביותר לבוקר קריר בשבת משפחתית ויפה!
חמין בריא, מזין ומועשר בכל טוב שישאיר טעם של עוד וביקוש רחב בקרב המשפחה.
מתכון קל וברור להכנה, טעים ומדוייק!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 day 2 hours
סה״כ זמן: 1 day 2 hours 30 minutes
סוג: מנה עיקרית

המצרכים

  • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים לילה לפני מחוץ למקרר
  • 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים לילה לפני מחוץ למקרר
  • 1 ראש שום שלם שטוף
  • תפוחי אדמה בינוניים קלופים ושטופים (כמות לפי מס' הסועדים)
  • ביצים שבושלו במי מלח למשך 10 דקות (כמות לפי מס' הסועדים)
  • עצמות מח (אפשרות, לא חובה)
  • קוביות בשר שפונדרה עם העצם
  • 6 כפות שמן
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח
  • 3 שזיפים יבשים מגולענים / או תמרים (מעניקים צבע שזוף משגע)
  • מים
  • לחיטה:
  • 2 כוסות חיטה
  • 3 כוסות מים
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • 5 שיני שום שלמות
  • ½ כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  • הכנת החיטה:
  • - מבשלים את החיטה עם כל המרכיבים 30 דקות. מעבירים את תכולת הסיר לשקית קוקי, סוגרים אותה היטב ומניחים בצד של הסיר.
  • אפשר להוסיף קישקע מוכנים - להפשיר. עם שיפוד מחוררים מעט חורים בקישקע ומטגנים מעט מאוד שמן עד הזהבה עדינה על להבה קטנה כדי שלא יתפוצצו ואז מעבירים לשקית קוקי מחוררת עם 2 חורים קטנים ומסדרים מעל כל תכולת הסיר
  • אופן ההכנה:
  • - מכניסים לסיר רחב וכבד את השעועית והחומוס, מוסיפים בצד אחד של הסיר את נתחי הבשר
  • - יוצקים לסיר מים חמים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה, מוסיפים את התבלינים ושאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
  • - מסדרים ביצים קשות למעלה , מכסים את הסיר ומעבירים לפלטת שבת מערב שישי עד יום למחרת
  • הגשה:
  • מפרקים את תכולת הסיר ומסדרים כל מרכיב בנפרד בצלחת הגשה. מגישים עם סלטים חיים, רעננים וחמצמצים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.