| | | |

לחמניות בשר

לחמניות מדהימות! ממולאות בבשר. הן יחטפו בשניות , אפילו גרגיר של שומשום לא יישאר...
בהשראת: אילנית כרבי
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
לחמניות בשר

תורכם לארח את המשפחה או החברים לארוחה של שישי בערב? בדיוק בשביל זה המציאו את לחמניות הבשר…

 

לחמניות מבצק דקיק ממולאות בבשר נימוח ומתובל, אחלה ספתח לכל ארוחה! מתכון מנצח ששותף בקבוצתנו. עוד לא שם?! הצטרפו עוד היום. 

ספר המתכונים של אילנית כרבי

לחמניות בשר
קרדיט: אילנית כרבי

למה באמת כדאי לכם: לחמניות בשר

  • הן כל כך נימוחות, היכונו להתאהב מהביס הראשון!
  • מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה משפחתית.
  • נחטפות בשנייה! עוד תצטערו שלא הכנתם כפול…
שורה תחתונה: נשנוש מדהים שכולם יטרפו, אפילו פירור לא יישאר, בהתחייבות!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות בשר

לחמניות בשר

לחמניות מדהימות! ממולאות בבשר. הן יחטפו בשניות , אפילו גרגיר של שומשום לא יישאר...
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

תבנית עם נייר אפייה

המצרכים

למילוי

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל
  • 1 שום
  • 2 צרור פטרוזיליה
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סילאן
  • מעט בהרט ראס אל חנות

לבצק:

  • 1 קילוגרם קמח תופח
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1½ - 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

לקישוט:

  • ביצה
  • שומשום לבן ושחור
  • מעט מים
  • קצת סוכר

אופן ההכנה

להכנת המילוי:

  • נקצוץ את הבצל לחתיכות קטנות
  • במחבת עם מעט שמן, נטגן את הבצל עד שהוא מזהיב
  • נוסיף למחבת את הבשר, השום הקצוץ, כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומעט בהרט/ ראס אל חנות, נערבב הכול ונמשיך לטגן כ-10 דקות
  • לאחר מכן, נוסיף למחבת הסילאן והפטרוזליה, נערבב ונטגן עוד 5-10 דקות
  • נסנן את הנוזלים מן המחבת ונשאיר את התערובת בצד לקירור

להכנת הבצק:

  • בקערה, נשים את הקמח הטופח, נעשה גומה ונוסיף את הסוכר, הביצים והשמן ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  • תוך כדי ערבוב, נוסיף את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא רטוב מדי.
  • נוסיף את המלח ונערבב
  • כשהבצק רך נניח לו לטפוח כ-40 דקות.
  • לאחר ההטפחה, נקרוץ כ-20 עיגולים קטנים ונרדד דק כל עיגול.
  • נמלא את העיגולים ב1-2 כפות מן המילוי ונסגור לעיגול.
  • בקערה קטנה נטרוף ביצה עם מעט מים וסוכר
  • נבריש את העיגולים בביצה ונפזר שומשום לבן ושחור מעל
  • נאפה בתנור על-180מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות שחומות.

הערות וטיפים

טיפים:
  • להקפיד לקרר את המילוי
    לרדד דק את הבצק ולעשות את הלחמניות קטנות כדי שזה יצא קליל ולא כבד
    אפשר מילוי צמחוני ובעצם גם למלא בכל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחמניות בשר
קרדיט: אילנית כרבי

לחמניות בשר
קרדיט: אילנית כרבי
 
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות בשר שנחטפות בשנייה

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

  1. 4 stars
    צריך לשים פחות סוכר בבצק. יצא מתוק
    מחצי קילו בצק יצאו לי 14 לחמניות .יצא טעים .ופעם הבאה אני אשים פחות סוכר .תודה רבה

      1. היי,
        אפשרי המיר את הקמח תופח בקמח רגיל?
        ועוד משהו למה שמים סוכר בביצה בהברשה?

      2. היי רות,
        אפשר להשתמש בקמח רגיל עם אבקת אפייה (כפית אבקה על כל כוס קמח).
        לא חייבים לשים סוכר בהברשה, זה סתם לטעם.
        בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements