| | |

חמין לשבת אדום לוהט וטעים אששש

מתכון מושלם של חמין לשבת אדום ומהמם שיפנק אתכם בשפע קטניות דשנות
בהשראת: יגודייב יוסילינוי
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
חמין לשבת

טוב, עם המתכון המושלם הזה של חמין לשבת אדום ומהמם ביופיו – לא צריך לא גשם ולא שבת חורפית ואפילו לא סיבה מיוחדת להכין, כי הוא כל כך כל כך טעים שאין זמן שלא מתאים לזלול ממנו, אפילו בקיץ…

חמין לשבת יפנק אתכם בשפע קטניות דשנות ומשביעות כמו גריסים, שעועית וחומוס, בשר בקר רך, נמס בפה ומלא עסיסיות, תפוחי אדמה נימוחים בפה, ותיבול מדויק וממכר.

אז… הזמינו את כל המשפחה לסיר חמין אדון מפנק ומופלא, הכינו קצת סלטים רעננים בצד, מתבלים טעימים וחלה טרייה, ואחר כך אל תשכחו לפנות איזה שעה שעתיים של שינה ערבה על בטן מלאה ומרוצה…

ספר המתכונים של כרמית דהאן

חמין
צילום: יגודייב יוסי לינוי

למה באמת כדאי לכם: מתכון לחמין 

  • חמין מתכון מושלם וקל, עשיר במרכיבים נהדרים וצבוע בגוון אדום עמוק ויפהפה
  • חמין לשבת כל כך כל כך טעים שאין זמן שלא מתאים לזלול ממנו, אפילו בקיץ…

שורה תחתונה: אל תשכחו לפנות איזה שעה שעתיים של שינה ערבה על בטן מלאה ומרוצה…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מתכון חמין לשבת

חמין לשבת

חמין לשבת אדום לוהט וטעים אששש

מתכון מושלם של חמין לשבת אדום ומהמם שיפנק אתכם בשפע קטניות דשנות
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: יגודייב יוסילינוי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום חתוך קטן
  • בשר מספר 2 (אני הוספתי רגל בקר)
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לחצי
  • ½ כוס גריסים (מושרים לילה לפני)
  • ½ כוס שעועית (מושרים לילה לפני)
  • ½ כוס חומוסים (מושרים לילה לפני)
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל
  • כורכום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • אבקת מרק

אופן ההכנה

  • נטגן בצל ושום עד הזהבה, נוסיף את הבשר ונטגן כ-3-4 דקות. נוסיף רסק עגבניות ופפריקה נפתח ונערבב שיפתח קצת בשמן ונוסיף את שאר התבלינים.
  • נכניס את הגריסים, שעועית והחומוס ונערבב היטב. נוסיף 3 כוסות מים חמים ונבשל לפחות 30 דקות. נערבב כל הזמן ואם יורדים מים – נוסיף עוד.
  • נכניס את תפוחי האדמה ומלמעלה נוסיף ביצים (עצה שלי לקחת שקית אוכל להכניס את הביצים ולהכניס עמוק לתוך הסיר)
  • לאחר הבישול נשים את הסיר על הפלטה ונוסיף עוד כוס מים, זה ייספג לא לדאוג! בשלב הזה חשוב מאוד לעטוף את הסיר בנייר אלומיניום ששומר על החום שלו ומבשל את החמין בצורה נהדרת. אפשר גם לאפות כל הלילה בתנור על 100 מעלות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חמין לשבת
צילום: יגודייב יוסי לינוי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

  1. היי, תודה על המתכון
    כמה לשים מכל תבלין? (כף/כפית)
    ▢פפריקה
    ▢מלח
    ▢פלפל
    ▢כורכום
    ▢אבקת מרק

    1. היי מלי,
      נשמח לעזור:
      כף גדושה פפריקה
      כף מלח
      כפית פלפל
      כפית כורכום
      כף אבקת מרק
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?