Go Back
לחמניות בשר

לחמניות בשר

לחמניות מדהימות! ממולאות בבשר. הן יחטפו בשניות , אפילו גרגיר של שומשום לא יישאר...
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

תבנית עם נייר אפייה

המצרכים

למילוי

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל
  • 1 שום
  • 2 צרור פטרוזיליה
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סילאן
  • מעט בהרט ראס אל חנות

לבצק:

  • 1 קילוגרם קמח תופח
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1½ - 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

לקישוט:

  • ביצה
  • שומשום לבן ושחור
  • מעט מים
  • קצת סוכר

אופן ההכנה

להכנת המילוי:

  • נקצוץ את הבצל לחתיכות קטנות
  • במחבת עם מעט שמן, נטגן את הבצל עד שהוא מזהיב
  • נוסיף למחבת את הבשר, השום הקצוץ, כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור ומעט בהרט/ ראס אל חנות, נערבב הכול ונמשיך לטגן כ-10 דקות
  • לאחר מכן, נוסיף למחבת הסילאן והפטרוזליה, נערבב ונטגן עוד 5-10 דקות
  • נסנן את הנוזלים מן המחבת ונשאיר את התערובת בצד לקירור

להכנת הבצק:

  • בקערה, נשים את הקמח הטופח, נעשה גומה ונוסיף את הסוכר, הביצים והשמן ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  • תוך כדי ערבוב, נוסיף את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא רטוב מדי.
  • נוסיף את המלח ונערבב
  • כשהבצק רך נניח לו לטפוח כ-40 דקות.
  • לאחר ההטפחה, נקרוץ כ-20 עיגולים קטנים ונרדד דק כל עיגול.
  • נמלא את העיגולים ב1-2 כפות מן המילוי ונסגור לעיגול.
  • בקערה קטנה נטרוף ביצה עם מעט מים וסוכר
  • נבריש את העיגולים בביצה ונפזר שומשום לבן ושחור מעל
  • נאפה בתנור על-180מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות שחומות.

הערות וטיפים

טיפים:
  • להקפיד לקרר את המילוי
    לרדד דק את הבצק ולעשות את הלחמניות קטנות כדי שזה יצא קליל ולא כבד
    אפשר מילוי צמחוני ובעצם גם למלא בכל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.