| | | |

תבשיל עוף עם שעועית ירוקה

עוף עם שעועית, תבשיל מנצח שיהפוך הסופ"ש הזה (וכל סופ"ש) להיות ה-להיט בביתכם, כמה פשוט ככה טעים! .
בהשראת: סיגלית עמגר
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
עוף עם שעועית
יום שישי בצהריים, בחוץ קריר, בפנים חם וריח של בישולים עוטף את הבית, רוצים גם? תבשיל עוף עם שעועית פשוט, טעים ומחמם שממלא את הבית בריח טוב ומחמאות!
 

ספר המתכונים של סיגלית עמגר

 
עוף עם שעועית
צילום: סיגלית עמגר

למה באמת כדאי לכם: עוף עם שעועית

  • לסחוט מחמאות באפס מאמץ.
  • אין על ריח של תבשיל בבית!
  • אוכל מזין וטעים בטירוף. מה עוד אפשר לבקש??
  • עוף נוסטלגי: כמו של סבתא.
שורה תחתונה: כמה פשוט ככה טעים – מומלץ בחום!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוף עם שעועית

תבשיל עוף עם שעועית ירוקה

עוף עם שעועית, תבשיל מנצח שיהפוך הסופ"ש הזה (וכל סופ"ש) להיות ה-להיט בביתכם, כמה פשוט ככה טעים! .
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
לדרג
סוג: מנה עיקרית
באדיבות: סיגלית עמגר

המצרכים

  • 4 יחידות כרעיים (חתוכים ל-2, או כ-8 שוקיים)
  • 1 שקית שעועית ירוקה (600 גרם)
  • 1 בצל (קצוץ לקוביות)
  • 1 עגבניה ( בשלה וגדולה, חתוכה לקוביות)
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל לבן
  • מלח (לפי הטעם )
  • 4 כוסות מים
  • קצת שמן

אופן ההכנה

  • חותכים את העגבנייה וקוצצים את הבצל לקוביות.
  • שמים על אש בינונית בסיר עם מעט שמן עד לריכוך.
  • מורידים מהשוקיים את הקצוות של העצם עם הסכין הטובה.
  • מוסיפים את השוקיים לסיר.
  • מבשלים ומסובבים את השוקיים עד ששני הצדדים משחימים מעט.
  • מוסיפים את הסילאן, הפפריקה והפלפל הלבן, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
  • מוסיפים כ-4 כוסות מים (עד לכיסוי העןף).
  • מוסיפים את השעועית הירוקה, אבקת המרק ומלח לפי הטעם.
  • מבשלים על חום גבוה כ-10 דקות.
  • מנמיכים את הלהבה לחום נמוך ומבשלים כ-3 שעות עד לצמצום הנוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוף עם שעועית

האם מבשלים עם מכסה?
לא, מבשלים בלי מכסה.
האם מורידים את העור מהעוף?
לא, מבשלים עם העור.
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

12 Comments

  1. יצא טעים מאוד. שמתי רק כף סילאן אחת ובישלתי שעתיים במקום שלוש אחרת לא היה נשאר רוטב

    1. היי סימה!
      נכון מאוד 🙂
      הבישול האיטי מוציא טעמים עמוקים וחזקים יותר של התבשיל. מה גם שהעוף פשוט נופל מהעצם מרוב שהוא רך. מתכון מומלץ מאוד!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?