חותכים את העגבנייה וקוצצים את הבצל לקוביות.
שמים על אש בינונית בסיר עם מעט שמן עד לריכוך.
מורידים מהשוקיים את הקצוות של העצם עם הסכין הטובה.
מוסיפים את השוקיים לסיר.
מבשלים ומסובבים את השוקיים עד ששני הצדדים משחימים מעט.
מוסיפים את הסילאן, הפפריקה והפלפל הלבן, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
מוסיפים כ-4 כוסות מים (עד לכיסוי העןף).
מוסיפים את השעועית הירוקה, אבקת המרק ומלח לפי הטעם.
מבשלים על חום גבוה כ-10 דקות.
מנמיכים את הלהבה לחום נמוך ומבשלים כ-3 שעות עד לצמצום הנוזלים.