| | | |

מרק קובה חמוסטה מפוצץ בשר מחמם ומנחם

מדריך מקיף להכנת קובה חמוסטה נדיר – המנה הכי מחממת ומנחמת לחורף עם קובות משגעות במילוי בשר עסיסי או סיסקה עשיר ששוחה בתוך מרק חמוסטה חמצמץ עם שפע ירקות שורש רעננים
בהשראת: ליטל אשואל
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
קובה חמוסטה

החורף מקרר את האוויר בחוץ? אז בואו לחמם את האווירה בבית עם המנה הכי מנחמת ומחממת שאפשר לדמיין – מרק קובה חמוסטה – צלחת עשירה ומשביעה במיוחד של מרק חמוסטה חמוץ עם קובה מפוצצת בשר עסיסי ורך.

אז הפעם אין לנו מתכון רגיל, אלא מדריך מקיף ומדויק להכנת קובה חמוסטה מוווווושלם נדיר ואיכותי עם קובות משגעות מבצק סולת וג'ריש למרקם מושלם במילוי בשר עסיסי או מילוי סיסקה עשיר ומהמם ששוחה בתוך מרק חמוסטה מהמם עם שפע עצום של ירקות שורש רעננים ותיבול בטעמים חמצמצים בגוון ירוק מהפנט

אז.. קחו לכם כמה שעות להכנת המנה המהממת הזאת, ותזכרו שעל כל שעה שתשקיעו – תקבלו פי אלף יותר של חווית טעמים נהדרת ומשביעה שכל המשפחה תזלול בדקות…

ספר המתכונים של ליטל אשואל 

קובה חמוסטה
צילום: ליטל אשואל

למה באמת כדאי לכם: מתכון לקובה חמוסטה

 

  • קר בחוץ? בואו לחמם את האווירה בבית עם מרק קובה חמוסטה מהממת ומחממת
  • המנה הכי מנחמת ומחממת שאפשר לדמיין – צלחת עשירה ומשביעה של מרק חמוסטה חמוץ עם קובה מפוצצת בשר עסיסי
  • מדריך מקיף ומדויק להכנת קובה חמוסטה מוווווושלם נדיר ואיכותי
  • שורה תחתונה: על כל שעה שתשקיעו – תקבלו פי אלף יותר של חווית טעמים נהדרת ומשביעה שכל המשפחה תזלול בדקות…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? קובה חמוסטה

 

קובה חמוסטה

מרק קובה חמוסטה מפוצץ בשר מחמם ומנחם

מדריך מקיף להכנת קובה חמוסטה נדיר – המנה הכי מחממת ומנחמת לחורף עם קובות משגעות במילוי בשר עסיסי או סיסקה עשיר ששוחה בתוך מרק חמוסטה חמצמץ עם שפע ירקות שורש רעננים
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליטל אשואל

המצרכים

לבצק:

  • 3/4 חבילה ג'ריש מושרית בקערה מכוסה עם מים חצי שעה (375 גרם סה"כ)
  • 4 כוסות סולת
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס מים

למלית בשר טחון:

  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • פלפל שחור
  • מלח

למלית סיסקה:

  • 1 קילו בשר מס' 2 (חתוך לקוביות קטנות)
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 1 צרור כרפס
  • 4 גבעולי סלרי
  • 4 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור
  • מלח

למרק החמוסטה:

  • ½ צרור כרפס
  • 3 גבעולי סלרי
  • ½ צרור סלק ירוק
  • ½ צרור כרפס
  • 3 גבעולי סלרי
  • ½ צרור סלק ירוק
  • שיני שום (פרוסות מראש שלם)
  • 2 לימונים סחוטים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • בקערה רחבה נשים את כל חומרי הבצק ונלוש חמש דקות. הלישה הארוכה חשובה, ולשם כך כדאי להשתמש בקערה רחבה כדי שיהיה נוח לידיים. נכסה במגבת ונניח חצי שעה בצד.
  • שימו לב, אל תוותרו על המנוחה, יש הבדל גדול בעבודה עם בצק שנח לבין בצק שלא נח.

להכנת מלית הבשר:

  • נחמם מחבת חמה חמה, נשים מעט שמן (לא להגזים עם השמן!!), נטגן בצל עד שמשחים, נוסיף את הבשר והתבלינים, נערבב ונטגן עד שמשחים מעט, אבל להקפיד לא לייבש! בשתי הדקות האחרונות נוסיף את הפטרוזיליה כי אנחנו לא רוצים מחית. נקרר היטב לפני שממלאים, אם יש שמן עודף לסנן מעט

להכנת מלית סיסקה:

  • נחמם סיר רחב עם שמן, כאן חשוב דווקא לא לקמצן בשמן. כשהשמן רותח נוסיף לסיר את קוביות הבשר ורק נסגור אותו מכל הכיוונים כחצי שעה ואחריה נוסיף פלפל שחור בלבד ולא אף תבלין נוסף.
  • ניתן לבשר עוד שעה להיצלות טוב טוב ולהשחים. בשלב הזה תראו איך הבשר מגיר מלא נוזלים. נמשיך לצלות עד שהנוזלים יצטמצמו לגמרי ונוסיף את הבצל.
  • חשוב מאוד! לאחר שהנוזלים הצטמצמו תהיה תחושה שאין מה שימשיך לבשל את הבשר, אבל אם תמשיכו תראו איך בשלב הזה הבשר יתחיל להפריש המון שומן וזה מצוין!
  • נמשיך לצלות את הבשר עד שהוא משחים טוב טוב, אך לא שרוף והשומן מצטמצם גם הוא. נעביר את הבשר למעבד מזון, נוסיף כרפס, סלרי, שום, פלפל שחור ומלח, נטחן למרקם שערות. נטעם ונתקן טעמים
  • כל התהליך יקח כשעתיים שעתיים וחצי. נעביר את הבשר למעבד מזון, נוסיף כרפס, סלרי, שום, פלפל שחור ומלח, נטחן למרקם שערות. נטעם ונתקן טעמים

מילוי הקובות:

  • נמלא את הקובה באיזו מלית שמעדיפים. כדאי לשמן טיפה את הידיים, זה מקל על הפתיחה של הבצק. הכי טוב לסובב תמיד את הבצק עם האצבעות כך שיווצר כיס במרכז שבו נוכל למלא. חשוב למלא את הקובה בכמות יפה של בשר כדי שלא יהיה כיסון בצק ריק, אבל גם לא לפוצץ אותו יותר מדי כי אח"כ הוא יקרע ולא ייסגר.

להכנת המרק:

  • נטחן טוב טוב במעבד מזון חצי צרור כרפס, 3 גבעולי סלרי וחצי צרור סלק ירוק. את שאר הירקות נשמור ולא נקצוץ.
  • נחמם סיר גדול ומהמם, תחילה בלי שמן כמה דקות, נוסיף שמן בכמות נדיבה, וכאשר השמן חם מאוד נוסיף את התערובת שקצצנו במעבד המזון ונצלה מעט. (החלוקה כאן חשובה כי התערובת הקצוצה תסמיך לנו את המרק בהמשך הבישול וייצא מעדן).
  • נוסיף את שאר התערובת עם השום ונצלה עד שהעלים משנים את צבעם ומתכהים מעט. נוסיף מים עד 3/4 גובה הסיר, נכסה עם המכסה ונמתין שירתח ויבעבע.
  • בשלב זה נוסיף לימונים, כורכום, מלח ופלפל שחור. ניתן עוד חמש דקות לרתוח עם התבלינים ונוסיף את הקובה חצי מהכמות תחילה. כאשר החצי הראשון מתחיל לצוף מעל המים נוסיף את החצי השני ונבשל כחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קובה חמוסטה
צילום: ליטל אשואל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?