|
עזבו אתכם משליח הפיצה שתמיד מאחר וחממו את התנור כי הגיע הזמן להכין לחם שום איכותי. לחמניות שום נהדרות בטעם שום מעודן לא מר מדי שמקבלים כתוצאה מאפייה משנית אחרי שמברישים מרוטב השום הקסום שלנו. לחמניות שום רכות רכות בטעם ממכר שגם ילד וגם מבוגר יתמכר בשניות!

מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות שום מתכון חדש ומושלם

מצרכים 

קמח
שמרים יבשים
סוכר
חלב
מים
שמנת חמוצה
מלח
חמאה
שמן זית
5 שיני שום
חבילת פטרוזיליה

אופן הכנה

  • נערבב יחד במיקסר עם וו לישה: 1 קג קמח מנופה, 2 כפות שמרים יבשים, 3 כפות סוכר
  • נוסיף 1 כוס חלב ו-1 כוס מים חמים, נערבב יחד ונוסיף בהדרגה.
  • עכשיו להוסיף: 1 גביע שמנת חמוצה, 1 כף מלח. ללוש היטב
  • לוקחים 200 גרם חמאה ולחתוך לקוביות, להוסיף קוביה ועוד עד שכל ה 200 גרם חמאה יכנסו לבצק
  • מכינים לידנו עוד חצי כוס מים פושרים ומוסיפים אם צריך .
  • נלוש היטב לבצק רך ונעים.
  • נסיים את הלישה ידני ונמרח מעל הבצק מעט שמן זית ונכסה בניילון ניצמד, לתת לבצק להכפיל את נפחו ( עכשיו חם זה קורה מהר )
  • ללוש מעט ונוריד נפח ואז מכסים לעוד תפיחה קצרה. (בערך רבע שעה)
  • לשקול כל חתיכת בצק 32 גרם ולגלגל לנחש ארוך ולגלגל לספרילה.
  • מניחים על תבנית תנור עם נייר אפיה שהלחמניות יהיו צמודות אחת לשניה.
  • לטרוף ביצה ולהבריש מעל .
  • אופים ב-190 מעלות טורבו עד להזהבה קלה (לא לדאוג כך צריך להיות)
  • נתחיל לעבוד על הרוטב ללחמניות: 5 שיני שום, חבילת פטרוזיליה למעבד מזון, וחצי כוס שמן זית. נטחן יחד
  • מי שאוהב יכול להוסיף פלפל שאטה גרוס.
  • מוציאים את הלחמניות ומברישים בנדיבות מעל הלחמניות, אם צריך מזלפים עוד קצת שמן זית ומפזרים מלח גס, נחזיר לתנור לעוד 8 דקות.

 

שאלות ותשובות

שאלה: כמה זמן אפייה ראשונה?
תשובה: עד שמזהיב, כ 25 דקות בערך.

תמונות ותגובות מהגולשים: 
איריס אפריאט: "מדהים"
עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *