מרק אפונה במרקם משגע
טעמים עשירים שלא מפספסים
הנה לכם מתכון שיחמם לכם את הלב וגם את הבטן עם טעמים מדהימים להפליא שישאירו אתכם מלאים באהבה!
קבלו מתכון למרק אפונה שיא השלמות במרקם משגע וסמיך המלא באפונה מפנקת עם מגוון ירק מרענן, בריא, וטעים ביותר.
מרק נדיר שיהפוך לכם את החורף לחם יותר וישמור לכם על האווירה החמימה ומלאה באהבה בבית. אין סיכוי שמפספסים!
מתכון באדיבות: דורית אלישע
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 כוס אפונה יבשה
- 2 תפו"א
- 4 בצלים קטנים שלמים
- 3 גזרים
- ½ ראש סלרי מגורר
- ½ צרור שמיר
- 1 בצל
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- 2 גבעולי סלרי (ללא העלים חתוכים לקוביות)
- עלים משני גבעולי סלרי
- מלח פלפל חצי כפית כורכום
- 1 כף אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום)
אופן ההכנה
- בסיר מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ לשקיפות להוסיף 2 שיני שום קצוץ, גזר מגורד גס, חצי ראש סלרי מגורר, קוביות גבעולי סלרי, 2 גזרים חתוכים לקוביות, 2 תפו"א חתוכים לקוביות, ובצלים שלמים.
- מתבלים ומוסיפים שמיר ועלי סלרי קצוצים ואז מוסיפים מים 3/4 מקיבולת הסיר וכוס אפונה יבשה .
- מבשלים בערך שעה-שעה וחצי לבדוק שהאפונה רכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מרק אפונה
יש להשרות את האפונה? לא השרתי שטפתי והכנסתי לסיר. אפונה באיכות טובה מתבשלת בשעה וחצי גג. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מרק אפונה – דורית אלישע