| | | |

עוגת שמרים ממכרת ומטריפה

פריכות עדינה עם מרקם חלומי
בהשראת: הילה סמוכה רשתי
ציון 4.42 על ידי 17 דירוגים
עוגת שמרים

נמאס לכם מעוגות השמרים שנראות יפות ומבטיחות מבחוץ אבל ברגע שחותכים אותן זו אכזבה? אז עוגה נדירה זו בטח תפצה אתכם על כל האכזבות!

קבלו מתכון לעוגת שמרים ממכרת ומטריפה את החושים, המקבלת פריכות עדינה מבחוץ עם רכות משגעת מבפנים במרקם חלומי, ופסי שוקולד מהממים במיוחד.

עוגה מדהימה באיזון מושלם בין בצק ומלית, שתפתיע אתכם כמה שהיא באמת טעימה. ביס אחד ישאיר את כל המשפחה מכורים לעוד ועוד!

מתכון באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי

עוגת שמרים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים

עוגת שמרים ממכרת ומטריפה

פריכות עדינה עם מרקם חלומי
ציון 4.42 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק גדולות / קוגלהוף 3 בינוניות / 2 עגולות 24

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • למילוי שוקולד:
  • 1 כוס קקאו
  • 1 כוס שוקולית
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • 25 גרם חמאה
  • ¾ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נשים את הקמח, שמרים וסוכר ונערבב.
  • נוסיף את הביצים, חלב וחמאה וללוש כ-8 דקות (לישה ידנית לוקחת 13 דקות).
  • מוסיפים את המלח וללוש עוד כשתי דקות.
  • מכסים את הבצק ונותנים לו מנוחה של שעה.
  • מחלקים את הבצק לפי הצורה הרצויה לכם.
  • מרדדים את הבצק, מורחים עליו ממלית השוקולד בנדיבות על חציו.
  • מקפלים ל-2 ושוב מרדדים ומורחים בממרח נוסף.
  • מתפיחים שעה ואז מכניסים לאפייה שתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שמרים

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי עוגת שמרים זו? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת ‎שמרים – הילה סמוכה רשתי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @hila_rashti

Similar Posts

13 Comments

  1. לא הגיוני בשום צורה כל כך מעט חמאה בבצק וככ מעט חמאה במילוי.
    המתכון ממש לא מדויק

    1. היי, הכמויות נכונות והמתכון יוצא מעולה אין מה לדאוג (יש גם שמנת במילוי). מוזמן להתרשם מהפוסט המקורי גם כאן.

  2. לגבי המילוי. האם זו שמנת חמוצה או מתוקה?
    האם אחרי הרידוד השני למרוח דוב את המילוי?
    האם למרוח ביצה על העוגה לפני האפיה?
    האם אין צורך למרוח בסירופ אחרי האפיה?

    1. היי פנינה, שמנת מתוקה. אחרי הרידוד השני מורחים שוב, אפשר למרוח ביצה וסירופ אך אם זה לו מצויין במפורשות זאת אומרת שזה לא הכרחי. בהצלחה!

    1. אפשר לנסות מחמאה, ושמנת צמחית, אך בשלב זה היינו ממליצים דווקא ללכת על מתכון אחר שהוא כבר פרווה ולא לעשות שינויים, בבקשה כמה מתכונים שבטח תאהבי – בקישור כאן

  3. איך אני יודע לכמה לחלק את הבצק וכמה מלית למרוח כדי לקבל את הפרופורציה המושלמת בין מלית לבצק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?