| | |

מרק עדשים בהגשה מהממת

עם קערת לחם פריכה ומשגעת
בהשראת: אביבית ג'ורי-סמרה
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
מרק עדשים

אין כמו המרקים החורפיים המהממים האלה שמחממים את הגוף ומנחמים את הלב בטעמים מדהימים ישר האגדות!

קבלו מתכון למרק עדשים שיא השלמות, שמגישים בצורה מהממת בתוך קערת לחם פריך מבחוץ ורך בטירוף מבפנים כך שאי אפשר להפסיק לזלול.

שילוב טעמים מענג במיוחד במראה מפואר ומרהיב שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו. מפתיעים את המשפחה במנה משגעת זו וממלאים את הבית ברגשות של אהבה!

מתכון באדיבות: אביבית ג'ורי-סמרה

ספר המתכונים של אביבית ג'ורי-סמרה

מרק עדשים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

מרק עדשים

מרק עדשים בהגשה מהממת

עם קערת לחם פריכה ומשגעת
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אביבית ג'ורי-סמרה

המצרכים

לקערת הלחם :

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ½ כוס שמן זית
  • 550 מ"ל מים פושרים (בערך 3 כוסות)
  • 1 כף מלח

למרק עדשים:

  • 500 גרם עדשים ירוקות
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • 3 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 4 גבעולים של סלרי
  • 2 כוסות איטריות דקות

אופן ההכנה

  • להכנת קערת הלחם - נשים בקערה קילו קמח מנופה עם שלוש כפות שמרים יבשים ומערבבים היטב יחד
  • נוסיף כף סוכר,חצי כוס שמן זית ומים פושרים 550 מ"ל (בערך 3 כוסות) ונתחיל ללוש ונוסיף כף מלח ואז ללוש בערך 5 דקות לבצק רך ונעים.
  • נקמח מעל את הבצק מעל ונעבד עם היד לצורת כדור, נכסה בניילון נצמד ונכסה במגבת ומניחים להתפחה בערך שעה.
  • לאחר שתפח נקמח את השיש ונניח את הבצק ואז נקמח גם מעל הבצק.
  • נחלק לגודל הרצוי אפשר 4 כדורים ואפשר גם 6 כדורים, ונעשה צורה של כדור
  • נעצב אותו איך שרוצים, נעשה עיגול קטן של בצק מניחים מעט מים על הבצק ומניחים מעל את הכדור הקטן בשביל המכסה מקמחים את הכדור מכסים בניילון ומגבת ומניחים להתפחה עוד חצי שעה
  • לאחר שתפחו הכדורים נפזר עם היד מעט מים לפני שמכניסים לתנור
  • נחמם תנור על 240 מעלות במצב רגיל לא טורבו ונכניס תבנית חד פעמית של מים רתוחים בתחתית התנור
  • אופים במשך חצי שעה עד שמזהיב, ואז נוציא ונקררים היטב
  • לפני שאוכלים נחתוך את הקצה מלמעלה מרוקנים את הקערה מהלחם וממלאים במרק שאוהבים
  • להכנת מרק עדשים - 500 גרם עדשים ירוקות שוטפים היטב ומשרים במים רבע שעה
  • בסיר גדול נטגן עם חצי כוס שמן זית בצל קצוץ, לאחר שהזהיב נוסיף שום קצוץ ונטגן עד להזהבה קלה, נוסיף תבלינים
  • מוסיפים כף כמון וכפית כורכום, כפית פלפל, שחור, 2 כפות מלח, 2 כפות מרק עוף ונערבב עם הבצל והשום ונוסיף את קוביות הגזר ונטגן מעט
  • נוסיף 2 ליטר מים רותחים,וסלרי קצוץ. אם צריך מוסיפים עוד תבלינים לפי הטעם
  • נבשל בערך 40 דקות עד שהכל מתרכך ומסמיך לאחר מכן מוסיפים 2 כוסות של אטריות דקות למרק
  • נבשל עוד 5 דקות בלבד ומכבים את האש אחרת האטריות יהיו רכות מידי
  • ניתן להוסיף לימון סחוט לצלחת המרק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מרק עדשים

הלחם לא נרטב והמרק נשפך?
לא כי הלחם קריספי ויציב.
מה חושבים על: מרק עדשים
מרק עדשים
מלי מסלם: "יצא מהמם!"
מרק עדשים
מרים עודני: "מעולה הכנתי אתמול!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מרק עדשים – אביבית ג'ורי-סמרה

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?