Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים ממכרת ומטריפה

פריכות עדינה עם מרקם חלומי
ציון 4.42 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק גדולות / קוגלהוף 3 בינוניות / 2 עגולות 24

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • למילוי שוקולד:
  • 1 כוס קקאו
  • 1 כוס שוקולית
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • 25 גרם חמאה
  • ¾ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נשים את הקמח, שמרים וסוכר ונערבב.
  • נוסיף את הביצים, חלב וחמאה וללוש כ-8 דקות (לישה ידנית לוקחת 13 דקות).
  • מוסיפים את המלח וללוש עוד כשתי דקות.
  • מכסים את הבצק ונותנים לו מנוחה של שעה.
  • מחלקים את הבצק לפי הצורה הרצויה לכם.
  • מרדדים את הבצק, מורחים עליו ממלית השוקולד בנדיבות על חציו.
  • מקפלים ל-2 ושוב מרדדים ומורחים בממרח נוסף.
  • מתפיחים שעה ואז מכניסים לאפייה שתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.