מרק גריסים חם ובריא
שילוב טעמים משגע ועשיר

אין מנה מתאימה יותר לימי החורף מאשר מרק חמים ומנחם של גריסים טעים ובריא שתמיד ישדרג לכם את היום!
קבלו מתכון למרק גריסים חם עם טעם שיא השלמות המשלב מגוון רחב של ירק מרענן וגריסי פנינה קטנים שמנסים בפה, עם איזון טעמים מושלם, ומרקם חלומי.
מרק קליל והכי קל להכנה העשיר בטירוף בערכים תזונתיים בריאים ולא מתפשר על הטעם בשום פנים ואופן!
מתכון באדיבות: נועם זיגדון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

המצרכים
- 8 כוסות מים
- 1 בצל גדול (קצוץ דק)
- 1 גמבה (חתוכה לקוביות)
- 2 כוסות שעועית לבנה (מושרית)
- 3-4 גזרים (חתוכים לקוביות)
- תפוח אדמה (חתוך לקוביות)
- 1 כוס גריסי פנינה
- 4 עלי כרפס
- ¼ כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית מרק עוף
- ¼ כפית כורכום
- ½ כף מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה
- מרתיחים את המים .
- מוסיפים את השמן הירקות השעועית והגריסים. מתקנים טעמים ומתבלים.
- מבשלי כשעה עד שעה וחצי בסיר מכוסה על להבה נמוכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון מרק גריסים זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מרק גריסים – נועם זיגדון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
כבר 30 שנה אין גמבה בארץ. לא נמאס כבר חבחבח בינה לבין פלפל אדום?!
היי, אני עושה כפול כמויות, אז זה אומר שאצטרך לשים שני שליש כוס שמן?! זה הרבה…יש משהו אחר לשים במקום יותר בריא שיתן את הסמיכות הזאת? האם שמן זית זה מענה טוב או שבבישול השמנים נהיים אותו דבר?
היי אלי, את כמות השמן ניתן לא להכפיל ואפילו להפחית, יוצא מעולה גם עם שמן זית. בהצלחה!
קל וניראה טעים כאלה מתאמים תודה
8 כוסות הכוונה היא ל8 כוסות חד פעמיים (180 מ"ל לכוס)? סך הכל ליטר וחצי מים בלבד?!
כוס חד פעמית חמה, אז כ 1.6 ליטר. אפשר כמובן להוסיף יותר אם אוהבים את המרק ככה (אפשר עד 2.5 ליטר)
חסר ירק,המון פטרוזיליה וכוזברה קצוצה…אפשר לוותר על השמן…
המתכון גמיש מהבחינה הזו ואפשר להוסיף או להחסיר מספר מרכיבים לפי שיקול דעתך. בהצלחה!
למה להוסיף שמן למים?
מוסיף טעם עשיר למרק אך ניתן להפחית אם בא לך להנמיך מהערך הקלורי של המרק. בהצלחה!
אפשר בסיר לחץ?
כמה זמן מהרתיחה?
20-30 דקות בסיר לחץ, בהצלחה!