| | | | | |

חופשת הקיץ היא מצד אחד חופשה ומצד שני מרתון של בילויים עד שלא נשאר כוח בשעות הערב לשום דבר. ובכל זאת, הילדים צריכים לאכול בערב וגם אתם, ולכן דאגנו לכם לרעיונות קצת שונים לארוחת ערב קלה שמכינים בקלילות ועדיין כולם יזללו בהנאה!

המתכונים כוללים לחמניות גבינה ופסטו משגעות עם טעם ממכר, שמאוד מומלץ להכין כמות כפולה כי הן מתחסלות מהר! יש בורקס טורטייה שובר שגרה, הנאה מובטחת לכל המשפחה! ופשטידת תירס עשירה ומזינה, שמתאימה גם לרגישים לגלוטן והיא אפילו פרווה!

ניתן להכין את כל המתכונים במהירות הבזק וגם אם נשאר בכם רק שבריר של כוח, עדיין תצליחו להכין כל מתכון שתבחרו כאן ולשמח את הילדים גם לקראת סוף היום! מתכונים קלים ומיוחדים שכולם יכולים להכין!

1. לחמניות גבינה ופסטו משגעים – מאפה נהדר שמתאים לאירוח חלבי או אפילו לארוחת ערב קלילה. והכי כיף שאפשר לשמור במקפיא ולשלוף מתי שמתחשק,

שבלולי גבינה

לחמניות גבינה ופסטו משגעים

מאפה נהדר שמתאים במיוחד לאירוח חלבי או אפילו לארוחת ערב קלילה.
כמות: 16 יחידות בערך
באדיבות: איילת ממן

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה קרה

מצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • ½1 כוס מים חמימים
  • גבינה צהובה / מוצרלה לפי הטעם
  • גבינה בולגרית לפי הטעם
  • זיתים לא חובה

למריחה באפייה:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
  • 1 כפית סילאן
  • שומשום שחור / לבן לציפוי – לא חובה

לפסטו ביתי:

  • צנוברים קלויים 50 גרם
  • 4 שיני שום קצוצים
  • מלח קורט
  • פלפל שחור גרוס מעט
  • 2 חבילות קטנות בזיליקום
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ כוס שמן זית

אופן הכנה

להכנת השבלולים:

  • בקערה מיקסר, מנפים חצי קילו קמח, ואז מוסיפים כף שמרים יבשים ומערבבים היטב עם כף.
  • לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, מלח, שמן, וכוס וחצי מים חמימים, ומתחילים לערבל באיטיות. אם יש צורך מוסיפים כל פעם מעט מים עד שאין קמח יבש.
  • נלוש בערך 7-10 דק עד שהבצק גמיש כמו פלסטלינה, אם טיפה דביק אפשר לקמח מעט ואז ללוש ידנית בסוף.
  • מכסים בשקית ושמים מתחת לשמיכות למשך שעה בערך.
  • פותחים למלבן ענקי עם מערוך על משטח מקומח מעט, מורחים פסטו בנדיבות (צנצנת קטנה בערך), ומעל מפזרים גבינה צהובה / מוצרלה ובולגרית בנדיבות. ניתן להוסיף גם טבעות זיתים או מה שאוהבים.
  • מגלגלים לרולדה, ועם קלף בצק או סכין חדה חותכים לפרוסות שמנמנות ומניחים על מגש עם נייר אפייה ברווחים כי זה יתפח. מכסים בניילון רפוי חצי שעה.
  • מערבבים בצלוחית את הביצה עם כף מים וכפית סילאן ומורחים מעל בעדינות. שמים תוספות שאוהבים אפשר שומשום שחור ולבן, ואז מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 25-30 דקות בערך, או עד שיש צבע יפה למעלה ולמטה.
  • מומלץ להתחיל מהאמצע של התנור ואם צריך מורידים לקומה נמוכה יותר שיקבל צבע בתחתית.
  • ניתן להקפיא ולהפשיר, מומלץ לחמם 20 שניות במיקרו או בתנור לפני האכילה

להכנת הפסטו:

  • במג'ימיקס, טוחנים 50 גרם צנוברים קלויים עם 4 שיני שום קצוצים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  • לאחר מכן מוסיפים 2 חבילות קטנות של בזיליקום מנוקה וחצי חבילת עלי פטרוזיליה מנוקה, ואז מוסיפים שמן זית (בסה"כ לפחות חצי כוס).
  • טוחנים היטב עד שנקבל ממרח טעים. נשמר טוב עד שבוע במקרר.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. בורקס טורטייה קל ומהיר – חובה להכין, רק תחכו שנייה לפני שאתם טורפים את הבורקס, כדי שלא תקבלו כווייה בלשון!

בורקס טורטייה קל ומהיר

לפעמים אין חשק לבשל, אבל זה לא אומר שאי אפשר להתפנק… בורקס קל ומהיר תיר
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

  • תבנית עם נייר אפייה

מצרכים

  • 12 טורטיות
  • 2 קופסאות קוטג'
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 300 גרם גבינה מלוחה או מוצרלה מגורדת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • קצת חלב
  • שומשום לא חובה

אופן הכנה

  • בקערה הגדולה, מערבבים את הגבינות וביצה 1, מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
  • בקערה הקטנה, טורפים ביצה עם קצת חלב.
  • מברישים טורטייה בביצה הטרופה עם החלב.
  • ממלאים את הטורטייה בכ-3 כפות מתערובת הגבינות.
  • מגלגלים כשליש מהטורטייה ,מקפלים קצוות פנימה (כדי שהגבינה לא תיזל כולה החוצה) וממשיכים לגלגל עד לסגירה.
  • מניחים בתבנית עם הפתח כלפי מטה.
  • מברישים את הטורטיות המגולגלות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • אופים את הטורטיות ב 190 מעלות כ-20 דקות (עד שהטורטיות שחומות והגבינה נמסה).

טיפים והערות

אין זמן וחשק לבשל בערב? מתכון בורקס טורטייה משגע בשיא הקלות!
צילום: ריקי כהן ונדראץ
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. פשטידת תירס פרווה קלה ומטריפה – פשטידה מושלמת לרעבים, לאלו שאין להם כוח לעמוד שעות במטבח, לרגישים לחלב, לילדים, לצמחונים – ותכלס לכולם!

פשטידת תירס

פשטידת תירס פרווה קלה ומטריפה

פשטידת תירס פרווה וקלה ללא חלב, עם גרגירים עסיסיים, קרם קוקוס אקזוטי, בצל מתקתק ומלא שומשום מתפצפץ מעל. כמה דקות הכנה ויש לכם בוקר טעים במיוחד או ערב משפחתי מפנק
באדיבות: עידית מרום

ציוד

  • תבנית מרובעת משומנת

מצרכים

  • בצל גדול
  • שמן זית
  • 4 ביצים מומלץ אורגניות
  • קופסא גדולה של קרם קוקוס ארוי די מומלץ
  • כוס תירס קפוא שטוף ומסונן
  • בצל מאודה
  • חופן גדול של פטרוזיליה/שמיר קצוצים
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • כוס קמח כוסמין מלא אפשר להחליף בקמח קינואה/עדשים
  • כפית אבקת אפייה
  • שומשום

אופן הכנה

  • לאדות קלות את הבצל בכף שמן זית, לטרוף בקערה 4 ביצים ולהוסיף קרם קוקוס, תירס שטוף, בצל מאודה ופטרוזיליה.
  • לתבל באגוז מוסקט, מלח ופלפל, לטרוף היטב את הכל ולהוסיף כוס קמח כוסמין מלא עם כפית אבקת אפייה.
  • להעביר לתבנית מרובעת משומנת, לזרות המון שומשום מלמעלה ולהכניס לתנור מחומם על 170 למשך 30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב קלילה במרחק לחיצה אחת

יש לכם שאלות על אחד ממתכוני ארוחת ערב קלילה באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. כתבתם במרכיבים שני בצלים ,כתוב בצל גדול וגם בצל מאודה. בהכנה אתם כותבים לאדות את הבצל. צריך שני בצלים או אחד?? ואם צריך שניים ,איך צריך להכין כל אחד מהם??

    1. היי יעלי,
      טעות, יש רק בצל אחד. לטגן בשמן זית, אפשר גם לקרמל אותו, כלומר לטגן טיפה יותר.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *