עוגת טורט גבוהה בכלום עבודה
טעם מושלם בקלי קלות
כולנו חייבים להודות שלפעמים העוגות הקלאסיות ופשוטות מצליחות להפתיע בטעמים מחדש ברגעים שפחות מצפים, וכאשר ההכנה כזו קלה, לנסות זה בגדר החובה!
קבלו מתכון לעוגת טורט מרהיבה וגבוהה להפליא, שמכינים בקלי קלות במיקסר ובלי הפרדת ביצים, ולקבלת מרקם חלומי ברכות מפתיעה.
עוגה מושלמת שתמיד מצליחה להרשים בטעמה העשיר בנגיעות לימון ותפוזים. ביס אחד ולא תצליחו להפסיק לזלול!
מתכון באדיבות: ליזט יחיאל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית פלא או סיר עם שלוש רגליים
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ לימון סחוט
- קליפה מגוררת מלימון ותפוז
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר וסוכר וניל למשך 10 דקות
- מנמיכים מעט את המיקסר ומוסיפים את השמן ומיץ תפוזים ומקציפים 2 דקות
- מנמיכים את המיקסר להכי נמוך ומוסיפים קמח עם אבקת אפיה, מיץ לימון והקליפה המגוררת ונותנים ערבוב קל
- משמנים בנדיבות סיר פלא או תבנית עגולה עם שלוש רגליים ואופים ב-170 מעלות למשך שעה בערך.
- מוציאים והופכים את התבנית שעה עד שתתקרר. לאחר מכן עוברים עם סכין מסביב לתבנית ולשחרר את העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת טורט גבוהה
יש צורך לשמן את התבנית? אין צורך בכך. |
איך שומרים שהעוגה תצא גבוהה? לא משמנים והופכים את הסיר על בקבוק בגלל שהעוגה לא תצנח ותשמור על הגובה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת טורט – ליזט יחיאל
הי אני לא משתמשת בגרידות…מחשש לתולעים
אשמח לדעת אם אפשר לוותר עליהם או משהו במקום?
תודה רבה אשמח לתשובה מהירה..חייבת להתחיל להכין..
היי,
אפשר לוותר, בהצלחה!
היי,
התנור בטורבו או קו עליון ותחתון?
היי יעל,
עליון תחתון, אפייה רגילה.
בהצלחה!
יצא עוגה מדהימה! טעימה רכה ועסיסית. תודה
היי חני,
איזה כיף! נשמח לראות גם תמונות שלה בקבוצה 🙂
איך אני עושה שהעוגה תצא גבוהה האם אני צריכה לעשות כמות וחצי.
אם יש לי רק לימון מה אני שמה במקום התפוז והמיץ התפוזים, ואם אני יכולה להחליף במיץ ענבים.
אשמח לתשובה כמה שיותר מהר כי אני רוצה כבר להכין את זה.
תודה רבה
היי יעל,
אנחנו ממליצים לעבוד לפי המצרכים וההוראות כדי להגיע לאותה תוצאה.
אפשר להחליף למיץ ענבים וחשוב לשמן היטב את התבנית בכל מקום שבו הבלילה נוגעת בה.
בהצלחה 🙂
לא יצאה גבוהה למרות שביצעתי את כל ההוראות כולל להעמידה על בקבוק.
היי גילי,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. תיקנו אותו והוספנו טיפ חשוב שהיה צריך להיות שם לפני: לפני שמוסיפים את הבלילה לסיר, צריך לשמן אותו בנדיבות מבפנים. כך העוגה תוכל לעלות גבוה ותישאר כך.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
יצא מושלם התחסל ברגע
היי מימי,
איזה כיף!! שמחים מאוד שאת נהנית מהמתכון, ואם יש לך תמונה מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
מצוין טעים מאוד מתכון מעולה
היי סמדר,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה!
מוזמנת להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
אני רוצה להכין עוגת יום הולדת כזאת אבל בלי בור באמצע כזה כמו בתבנית פלא או סיר עם 3 רגליים. אפשר לעשות בתבנית אחרת?
והעוגה יוצאת חמוצה כזאת בגלל התפוזים והלימון? ואם יש טעם של התפוזים והלימון במה אפשר להחליף את זה?
היי גילי,
אפשר להכין בתבנית עגולה 24 או 26 ללא חור באמצע, או בתבנית מרובעת בגודל בינוני.
אם את חוששת מחמיצות, את יכולה להמיר את הלימון בקלמנטינות או להוסיף עוד תפוזים. העוגה בכל מקרה מתוקה למדי.
בהצלחה 🙂
האם אני יכולה להכין את זה בתבנית עגולה גדולה ועמוקה רגילה.
[בלי חור באמצע??]
היי אתי!
בוודאי, בהצלחה 🙂
אפשר להכין באינגליש קייק?
היי שרה!
אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש קייק.
בהצלחה 🙂
אין לי סיר פלא, האם ניתן לאפוץ אותה בתנור?
היי מירי!
אפשר בתנור בתבנית 24.
בהצלחה 🙂
העוגה נראית 10. לא הבנתי מה זה להפוך את הסיר על בקבוק?
כמו בתמונה כאן
וואווו איזו עוגה טעימה! הייתי סקפטית שהעוגה תצא טוב אבל אמאלה!! ללא ספק הופכת לקבועה🫶
היי חן,
מעולה!! כיף לדעת שנהנית 🙂
היי
אני רוצה להכין את העוגה לילדה לכיתה. התבניץ היא ענקית, האם להכפיל כמויות? ואם אני רוצה שהיא תהיה פחות תפוזית ויותר נייטרלית (כי מעל מקשטות עם שוקולדים וכו..), אפשר להוריד את המיץ לימון והגרידות ולהחליף את המיץ תפוזים נגיד בחלב?
בהחלט אפשר נעמה!
תודה על מתכון מעולה. האם תוכלי להסביר מה זו תבנית על 3 רגליים?סיר????
היי שרי, הכוונה לתבנית אנג'ל טורט עם רגליים, כמו זו למשל. בהצלחה!
עוגה מעולה מזכירה את בית אימא
כתוב במתכון מיץ מחצי לימון סחוט ובאופן ההכנה זה בכלל לא מצוין שם..
אם רוצה לעשות חצי כמות מהביצים איזה יחס זה בין שאר החומרים??
היי אביב, אם את חוצה את כמות הביצים נמליץ להכין חצי כמות גם משאר המצרכים על מנת לשמור על היחס. שנית את המיץ הלימון יש להוסיף ביחד עם הקמח ולקפל היטב. בהצלחה!
כמה גרידת ליצון ותפוז?
האם מלימון שלם וגם מתפוז שלם?
נכון מאוד ליאת
ניראה מתכון מושששלם, אנסה בהקדם.
מחכים לשמוע איך יצא אהובה!
יצאה עוגה אליפות
היי נטלי,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
אמרת את העוגה חופכים על בקבוק איך הופכים לא הבנתי את הכוונה
משהו כזה .