|

עוגת טורט גבוהה בכלום עבודה

טעם מושלם בקלי קלות
בהשראת: ליזט יחיאל
ציון 4.57 על ידי 74 דירוגים
עוגת טורט

כולנו חייבים להודות שלפעמים העוגות הקלאסיות ופשוטות מצליחות להפתיע בטעמים מחדש ברגעים שפחות מצפים, וכאשר ההכנה כזו קלה, לנסות זה בגדר החובה!

קבלו מתכון לעוגת טורט מרהיבה וגבוהה להפליא, שמכינים בקלי קלות במיקסר ובלי הפרדת ביצים, ולקבלת מרקם חלומי ברכות מפתיעה.

עוגה מושלמת שתמיד מצליחה להרשים בטעמה העשיר בנגיעות לימון ותפוזים. ביס אחד ולא תצליחו להפסיק לזלול!

מתכון באדיבות: ליזט יחיאל 

ספר המתכונים של ליזט יחיאל

 

עוגת טורט

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת טורט

עוגת טורט גבוהה בכלום עבודה

טעם מושלם בקלי קלות
ציון 4.57 על ידי 74 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליזט יחיאל

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית פלא או סיר עם שלוש רגליים

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ לימון סחוט
  • קליפה מגוררת מלימון ותפוז
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר וסוכר וניל למשך 10 דקות
  • מנמיכים מעט את המיקסר ומוסיפים את השמן ומיץ תפוזים ומקציפים 2 דקות
  • מנמיכים את המיקסר להכי נמוך ומוסיפים קמח עם אבקת אפיה, מיץ לימון והקליפה המגוררת ונותנים ערבוב קל
  • משמנים בנדיבות סיר פלא או תבנית עגולה עם שלוש רגליים ואופים ב-170 מעלות למשך שעה בערך.
  • מוציאים והופכים את התבנית שעה עד שתתקרר. לאחר מכן עוברים עם סכין מסביב לתבנית ולשחרר את העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: עוגת טורט גבוהה

יש צורך לשמן את התבנית?
אין צורך בכך.
איך שומרים שהעוגה תצא גבוהה?
לא משמנים והופכים את הסיר על בקבוק בגלל שהעוגה לא תצנח ותשמור על הגובה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת טורט – ליזט יחיאל

Similar Posts

41 Comments

  1. הי אני לא משתמשת בגרידות…מחשש לתולעים
    אשמח לדעת אם אפשר לוותר עליהם או משהו במקום?
    תודה רבה אשמח לתשובה מהירה..חייבת להתחיל להכין..

  2. איך אני עושה שהעוגה תצא גבוהה האם אני צריכה לעשות כמות וחצי.
    אם יש לי רק לימון מה אני שמה במקום התפוז והמיץ התפוזים, ואם אני יכולה להחליף במיץ ענבים.
    אשמח לתשובה כמה שיותר מהר כי אני רוצה כבר להכין את זה.
    תודה רבה

    1. היי יעל,
      אנחנו ממליצים לעבוד לפי המצרכים וההוראות כדי להגיע לאותה תוצאה.
      אפשר להחליף למיץ ענבים וחשוב לשמן היטב את התבנית בכל מקום שבו הבלילה נוגעת בה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי גילי,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. תיקנו אותו והוספנו טיפ חשוב שהיה צריך להיות שם לפני: לפני שמוסיפים את הבלילה לסיר, צריך לשמן אותו בנדיבות מבפנים. כך העוגה תוכל לעלות גבוה ותישאר כך.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

  3. אני רוצה להכין עוגת יום הולדת כזאת אבל בלי בור באמצע כזה כמו בתבנית פלא או סיר עם 3 רגליים. אפשר לעשות בתבנית אחרת?

    והעוגה יוצאת חמוצה כזאת בגלל התפוזים והלימון? ואם יש טעם של התפוזים והלימון במה אפשר להחליף את זה?

    1. היי גילי,
      אפשר להכין בתבנית עגולה 24 או 26 ללא חור באמצע, או בתבנית מרובעת בגודל בינוני.
      אם את חוששת מחמיצות, את יכולה להמיר את הלימון בקלמנטינות או להוסיף עוד תפוזים. העוגה בכל מקרה מתוקה למדי.
      בהצלחה 🙂

  4. האם אני יכולה להכין את זה בתבנית עגולה גדולה ועמוקה רגילה.
    [בלי חור באמצע??]

      1. וואווו איזו עוגה טעימה! הייתי סקפטית שהעוגה תצא טוב אבל אמאלה!! ללא ספק הופכת לקבועה🫶

  5. היי
    אני רוצה להכין את העוגה לילדה לכיתה. התבניץ היא ענקית, האם להכפיל כמויות? ואם אני רוצה שהיא תהיה פחות תפוזית ויותר נייטרלית (כי מעל מקשטות עם שוקולדים וכו..), אפשר להוריד את המיץ לימון והגרידות ולהחליף את המיץ תפוזים נגיד בחלב?

  6. כתוב במתכון מיץ מחצי לימון סחוט ובאופן ההכנה זה בכלל לא מצוין שם..

    אם רוצה לעשות חצי כמות מהביצים איזה יחס זה בין שאר החומרים??

    1. היי אביב, אם את חוצה את כמות הביצים נמליץ להכין חצי כמות גם משאר המצרכים על מנת לשמור על היחס. שנית את המיץ הלימון יש להוסיף ביחד עם הקמח ולקפל היטב. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?