|

לחמניות כוסמין בהכנה קלה

רכות מטריפה עם טעם מושלם
בהשראת: נורית כחלון סיני
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לחמניות כוסמין

מי לא אוהב לחם ביתי בריא וטעים הרבה יותר?! תתכוננו להתמכר עם לחמניות הכוסמין הכי רכות שאי פעם תאכלו!

קבלו מתכון ללחמניות כוסמין מושלמות בהכנה קלה המקבלות רכות מטריפה עם מרקם אוורירי וחלומי, וטעם מיוחד ששום דבר לא משתווה לו.

לחמניות נדירות שהכי מתאימות לבתי הספר או לסנדוויצ'ים, בהכנה כל כך פשוטה שתמצאו את עצמכם מכינים בקביעות כל שבת!

מתכון באדיבות: נורית כחלון סיני

ספר המתכונים של נורית כחלון סיני

 

לחמניות כוסמין

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין בהכנה קלה

רכות מטריפה עם טעם מושלם
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 15 לחמניות גדולות
באדיבות: נורית כחלון סיני

המצרכים

  • 750 גרם קמח כוסמין
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים (בערך)

אופן ההכנה

  • נלוש את הכל ביחד עד להתגבשות מלאה. בערך 3-5 דקות ולא יותר.
  • לאחר מכן מתפיחים למשך שעה עד שהבצק מכפיל נפח.
  • קורצים עיגולים כל אחד במשקל 80 גרם, ומרדדים כל עיגול ומגלגלים לרולדה קטנה.
  • מניחים בתבנית, מורחים ביצה מהולה במעט מים ואז מניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה
  • לאחר מכן מורחים שוב ביצה ומפזרים מה שבא לכם, שומשום, גרעינים, פרג מלח גס, טימין
  • מכניסים לאפיה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות כוסמין

אני יכולה להכין גם מחיטה מלאה?
אפשר אבל צריך חצי כוס יותר מים לבצק בערך.
למה צריך סוכר?
השמרים צריכים וגם הצבע של הלחמניה. בלי סוכר זה יוצא צבע זהוב ולא חום.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

8 Comments

    1. היי אליהו,
      לא נוכל להתחייב על מספר מסוים, אבל היינו אומרים שזה בהחלט באזור של 100, פלוס מינוס.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements