ארוחות צהריים | בשר | כללי
כרעיים עוף בתנור ברוטב מעלף
עסיסיות מטריפה עם טעם מענג
תכירו את המנה החדשה שתככב על שולחנכם כל שבת באופן קבוע, עם טעמים כל כך מענגים שכולם ישארו מכורים!
קבלו מתכון לכרעיים עוף בתנור עסיסיות ומפנקות שמשדכים לרוטב מעלף של תפוזים בחמיצות עדינה ודבש מפנק, המקפיץ את הטעם לרמה הבאה.
מנה חגיגית ומענגת במיוחד שילדים אוהבים, ולא רק, כל המשפחה תעוף על זה! אין סיכוי שלא מנסים.
מתכון באדיבות: כרמית דהאן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 6 כרעיים חצויות (אפשר גם עם פרגיות)
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- ½ כוס דבש
- ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות סויה איכותית
- כמה עלי טימין
- 3 שיני שום
- מלח (פלפל)
אופן ההכנה
- ננקה את הכרעיים החצויות ונסדר אותם בקערה.
- לצקת מעל את שתי כוסות המיץ תפוזים, חצי כוס דבש, רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק, 3 כפות סויה איכותית ומוסיפים מספר עלי טימין.
- לאחר מכן כותשים 3 שיני שום, ומוסיפים לקערה, ומתבלים את הכל במלח ופלפל.
- נערבב היטב ואז נשהה לשעה במקרר.
- נסדר את העופות בתבנית חסינת אש, ונכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כשעה וחצי. מידי פעם להפוך את העופות.
- אפשר גם להכין עם פרגיות או כנפיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
כרעיים עוף בתנור
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
היי אפשר להחליף את הדבש בסילאן וייצא אותו טעים?
היי דקלה,
אפשר בהחלט וייצא טעים.
בהצלחה 🙂
האם לכסות את העוף עם אלומניום
היי יאיא, לא אין צורך לכסות, וגם מדי פעם מומלץ להפוך את העוף בתוך בתנור בזמן האפייה.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
האם זה יוצא מתקתק?? כי אני לא אוהבת אוכל מתוק!
היי ריקי, הרוטב יוצא מעט מתקתק נכון. אם אם מחפשת מתכון כרעיים לא מתוק אבל גם מרשים וטעים נשמח להמליץ לך על המתכון המצויין הזה של אילנית בניזרי.