לאפה ביתית כשרה לפסח
עם גמישות ורכות מופלאה וטעם מענג
לא צריך מצות כבר יותר! חג פסח זה נהנים מלאפות גם כשרות לפסח וגם מושלמות בטעם שישאיר את כולם מלקטים את הפירורים מהצלחות.
קבלו מתכון ללאפה ביתית כשרה לפסח שתמיד יוצאת מוצלחת עם גמישות ורכות מופלאה, מרקם מנחם וחלומי, וטעם מענג במיוחד.
מכינים לאפות אלה עם מתכון פשוט ומהיר, וממלאים את הבית בריח משגע שכל המשפחה תבוא לטעימה. ואם עדיין לא השתכנעתם אז גם סידרנו לכם סרטון הכנה, אז קדימה למטבח!
מתכון באדיבות: ירדנה ג'נאח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 2 שקיות (700 גרם קמח כשר לפסח למאפים ללא גלוטן (השקית בצבע כחול לבן))
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
- 2 ½ - 2 ¾ כוסות חד פעמיות לשתייה קרה עם מים חמימים (יוצא בין 450 ל-500 מ"ל סה"כ)
אופן ההכנה
- למעבד מזון (או ביד) מוסיפים את כל החומרים מחוץ למים ומערבבים, ואז בהדרגה מוסיפים את המים עד לקבלת לבצק.
- על משטח מקומח מעבדים את הבצק קלות, ואז מחלקים את הבצק לכדורים ומתפיחים כל כדור למשך 5-10 דקות.
- משמנים מחבת (רק טפלון להצלחה!) עם מעט שמן ומנגבים עם נייר סופג רק בפעם הראשונה. אין צורך ביותר שמן לאחר מכן.
- פותחים כל כדור לגודל הרצוי, ומניחים על מחבת חמה למשך דקה ואז להפוך. מכסים כל לאפה מוכנה במגבת עד שמסיימים את הטיגון לכל הלאפות.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לאפה ביתית
אפשר תמונה של הקמח? בבקשה תמונה. |
מה חושבים על: לאפה ביתית
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
חבל שבמתכון הכתוב לא מצויין שמדובר בכמות מים בכוס חד פעמית, השתמשתי בכמות מדודה לפי מידת כוס 250 מ״ל כל אחת וזה יצא מאוד דליל.
במתכון הכתוב גם לא מצויין שנחוץ קמח שמרים
היי יהודית!
אכן לא נחוץ קמח שמרים.
היי יהודית 🙂
תודה רבה על התגובה שלך! את צודקת ואנחנו שמחים שהערת את תשומת ליבנו. אכן במתכון הזה נעשה שימוש בכוס חד פעמית לשתייה קרה (180 מ"ל), כך שבסה"כ יש להוסיף בין 450 ל-500 מ"ל מים.
מקווים שעזרנו לפתור את הבעיה לחג הבא 🙂