|

בצק פיצה ביתית מושלם כמו בטאבון

הילד רעב? הנה מתכון לבצק פיצה ביתית מושלם שדורש דיוק, אבל יחזיר לכם בטעם פריך ורך בטירוף שיזכיר לכם פיצות איטלקיות מעולות שיצאו הרגע מטאבון מקצועי!
בהשראת: אלון אליהו
ציון 4.15 על ידי 27 דירוגים
פיצה ביתית

עשרות ניסיונות, עשרות ק"ג של קמח ואלפי טעימות שבהן שיפרנו, דייקנו והוספנו  – והרי לכם סוף סוף המתכון המנצח של בצק פיצה ביתית מושלמת קלה ונפלאה

מדובר על מתכון לבצק פיצה ביתית שהוא לא פחות ממושלם עם בצק שמרים דק דק ומהמם, שדורש התפחתה ארוכה והכנה מדויקת, אבל יחזיר לכם בטעם פריך ורך ברמה אחרת שיזכיר לכם פיצות איטלקיות מעולות שיצאו הרגע מטאבון מקצועי!

החלק היותר קשה זה להחליט אילו תוספות תפזרו על הפיצה המהממת שלכם, ועם הבצק הזה הכל הולך. אז… בפעם הבאה שהילד יגיד לכם שהוא רעב – אתם כבר יודעים מה להכין לו, נכון?

ספר המתכונים של אלון אליהו

 
פיצה ביתית
צילום: אלון אליהו

למה באמת כדאי לכם: בצק פיצה ביתית

  • עשרות ניסיונות שהולידו את המתכון האחד והיחיד של פיצה ביתית מהממת ופריכה

  • בצק פיצה ביתית מושלם שדורש התפחתה ארוכה, אבל יחזיר לכם בעונג טעמים ממכר

     

שורה תחתונה: אז בכל פעם שהילד יגיד אבא, אמא, אני רעב – אתם כבר יודעים מה להכין לו, נכון?

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? בצק פיצה ביתית

פיצה ביתית

בצק פיצה ביתית מושלם כמו בטאבון

הילד רעב? הנה מתכון לבצק פיצה ביתית מושלם שדורש דיוק, אבל יחזיר לכם בטעם פריך ורך בטירוף שיזכיר לכם פיצות איטלקיות מעולות שיצאו הרגע מטאבון מקצועי!
ציון 4.15 על ידי 27 דירוגים
לדרג
באדיבות: אלון אליהו

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ½2 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½1 כפות מלח (30 גרם)
  • 1 כף סוכר (20 גרם)
  • 5 גרם שמרים טריים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר יוצקים את כל המים ומוסיפים כ-200 גרם קמח. לשים ביחד עם המים והקמח לשתי דקות ואח"כ מוסיפים את השמן, הסוכר והשמרים ולשים עוד דקה במהירות בינונית.
  • מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה תוך כדי עבודה ולשים לבצק אחיד כשהמיקסר רועד כי הוא עובד קשה ?.
  • מוציאים את כדור הבצק על משטח עבודה ואת כל מה שנשאר בקערת המיקסר לשים ביד כמה דקות עד שמקבלים בצק אחיד.
  • מחזירים את הבצק לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים עד שהמלח נכנס טוב טוב לבצק.
  • עכשיו הגיע תהליך ההתפחה שהוא קצת ארוך, אבל שווה את ההמתנה - מכסים את הבצק בקערה עם ניילון נצמד, מתפיחים שעה בחוץ בטמפרטורת החדר ואז מכניסים את הבצק לישון במקרר 16 שעות. זה שלב ההתפחה הראשונה,
  • לאחר 16 שעות הבצק מכפיל את נפחו, מוציאים אותו מהקערה, לשים בעדינות כדי להוציא את האוויר שנוצר בזמן ההתפחה,
  • מחלקים לכדורים במשק של 200-250 גרם כל אחד, ומסדרים בקופסה (רצוי קופסת התפחה). נותנים לכדורים לתפוח עוד 4 שעות עד להכפלת הנפח והם מוכנים לאפייה
  • רצוי לחמם את התנור שעה לפני האפייה, ואם יש משטח אפיה מפלדה או אבן אפיה זה נהדר, כי היא צוברת חום.
  • כך או כך, מקרבים את משטח האפייה לגובה שהכי קרוב לגופי החימום בתנור, מכוונים על מצב גריל 250 עד 280 מעלות ומכניסים את הפיצה בעזרת כף פיצה. עומדים לשמור על הפיצה ובתוך חמש דקות הפיצה מוכנה בזכות החום הרב בתנור שמדמה טאבון

הערות וטיפים

  • אפשר להקפיא את הבצק אחרי תפיחה, אבל חשוב להקפיד שכשמוצאים מהמקפיא לתת שוב התפחה אחרי שהבצק יפשיר לגמרי
  • אם רוצים לאפות במועד אחר תמיד אפשר להכניס את כדורי הבצק למקרר עד שלושה ימים, אבל לזכור שלפני האפייה כדאי לתת להם 4 שעות התפחה בטמפרטורת החדר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

פיצה ביתית
צילום: אלון אליהו
פיצה ביתית
צילום: אלון אליהו
פיצה ביתית
צילום: אלון אליהו
 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


 רק עוד דבר אחד אחרון! 

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

24 Comments

  1. ערב טוב, האם אפשרי אחרי ההתפחה הארוכה, אני יכולה לעשות כדורים ולהכניס לשקית ניילון ולהכניס למקפיא שיהיה מסודר מנות במקפיא? אני לא רוצה להקפיא גוש שלם. האם אפשרי או שהבצק יהרס? לאחר שאני מוציאה מהמקפיא, האם להתפיח שוב כמה שעות?

    1. היי נאוה,
      את יכולה בכיף להקפיא כדורי בצק אחרי התפחה. מומלץ להקפיא בתוך קופסה וברגע שהכדורים קפואים, להכניס כל אחד לשקית.
      כשאת מתכננת להכין את הפיצה, תפשירי אותם על השיש חצי שעה-שעה וזהו. בהצלחה!

  2. 1 star
    היי, האם חובה להשתמש במיקסר? אפשר ללוש ביידים במקום? אשמח שאם תוכלו תענו לי כמה שיותר מהר, תודה רבה לכם.

  3. ניראה בצק נפלא, תודה. שאלה: תפיחה ראשונה לשעה, ולהכניס לקירור 16 שעות. האם להוריד את התפיחה ואז להכניס למקרר?
    אם רוצים להקפיא, האם אחרי הפתחה ראשונה? אאו אחרי 16 שעות במקרר? תודה וחג שמח

    1. היי אתי,
      נשמח לענות:
      1. אין צורך להוריד את התפיחה.
      2. מומלץ להקפיא אחרי תפיחה במקרר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי סער,
      נכון, עם מערוך עד שהבצק בגובה של חצי ס"מ. הקוטר של הבצק לא קריטי.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אפרת,
      תודה על ההערה שלך, תיקנו את המתכון – מוסיפים את הסוכר, השמרים והשמן באותו שלב.
      בהצלחה 🙂

      1. הילד רעב, והפתרון שלכם הוא לעמוד ללוש בצק, להכניס למקרר ל 16 שעות, להתפיח שוב, לא לשכוח להדליק את התנור שעה קודם…
        הגיוני בסל הכל.

    1. היי עודד,
      אנחנו מתנצלים על הטעות – מדובר במתכון לבצק פיצה בלבד. נשמח לעזור לך עם השאר 🙂
      גבינות: 100 גרם מוצרלה, 100 גרם גבינה צהובה מגורדת.

      רוטב – לערבב בקערה ולמרוח על הבצק:
      ½ כפית פלפל שחור
      1 יחידה בצל (מטוגן)
      ½ כפית מלח
      1 כפית פפריקה אחת
      1 קופסה קרסק עגבניות (260 גרם)
      1 יחידה עגבנייה (מגורדת)

      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?