בורקס מתכון קל וטעים
במלית גבינה ותפוחי אדמה מטריפה!

אם אתם מוצאים את עצמכם חולמים המון על פינוק ביתי, מדהים, מהיר, וקל, אז הגיע הזמן להגשים את החלומות!
מתכון לבורקס קל להכנה וטעים לאללה, במיוחד ברגעים האלה שאין הרבה כוח או זמן, אבל הרבה תיאבון.
ממלאים בהמון גבינה נמסה עם תפוחי אדמה ואופים לקבלת בורקסים זהובים ומהממים שישאירו אתכם באנחות תענוג!
מתכון לבורקס קל להכנה וטעים לאללה, במיוחד ברגעים האלה שאין הרבה כוח או זמן, אבל הרבה תיאבון.
ממלאים בהמון גבינה נמסה עם תפוחי אדמה ואופים לקבלת בורקסים זהובים ומהממים שישאירו אתכם באנחות תענוג!
מתכון באדיבות: ליאת ביצ׳צ׳י
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
לבצק:
- 2 כוסות קמח לבן (מנופה)
- ½ כוס שמן
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כוס מים רותחים
- 1 כפית שטוחה מלח
למלית:
- 3 תפוחי אדמה למעוך (להרתיח אותם קלופים)
- 1 חבילה גבינה טוב טעם (250 גרם)
- קצת מלח
- 1 חלבון ביצה
- קצת גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה
- ללוש את כל הרכיבים לבצק היטב. לאחר מכן מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שרוצים, ומשטחים כל כדור לעלה.
- בקערה שנייה מערבבים את כל חומרי המלית היטב.
- ממלאים מעל לבצק ואז מהדקים מעל למלית. חותכים לצורות בעזרת כוס או כל כלי אחר שעוזר.
- מורחים מהחלמון ומפזרים שומשום מעל, ואז שמים לאפייה על תנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמוכן.
הערות וטיפים





נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מתכון בורקס קל
מה ניתן למלא עוד? אפשר למלא עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן וטיפה מלח, אפשר עם פטריות חתוכות מטוגנות עם בצל, אםשר עם גבינה מלוחה+ פרמזן+ קוטג וזיתים. ואפשר גם בשרי. |
חלבון למילוי או למריחה? חלבון לתוך המילוי. תשמרי את החלמון למריחה מעל ואז שומשום. |
אחרי ערבוב החומרים צריך לתת לבצק לנוח? אין צורך. |
אפשר עם קמח מלא / כוסמין? כן אפשרי בהחלט. |
מה חושבים על: מתכון בורקס קל
-
- יאנה שטרן:
"יאמי נראה ממש טעים והכי חשוב קליל להכנה!" - עפרה דואר:
"גם אני הולכת לנסות כמובן בערב"
- יאנה שטרן:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: בורקס קל- ליאת בששי
יכול להיות שפספסתי , אבל כמה זמן בעצם זה אמור להיות בתנור?
היי לירון,
בערך 30-40 דקות, תלוי בעוצמת התנור.
בהצלחה!
היי נראה מתכון מהמם ואכן ניסיתי אותו , אבל יצא לי 13 בורקסים בערך .
אולי עשיתי אותם קצת גדולים
היי תהילה,
את בהחלט יכולה להכין אותם קטנים יותר, או להכפיל כמויות וליהנות מעוד 🙂
בהצלחה!
למה מים רותחים
היי רבקה!
המים הרותחים עוזרים לכל החומרים להתאחד בצורה טובה יותר.
בהצלחה 🙂
הכנתי בקלות טעים וגם יפה
היי, ערב טוב
זה בעצם בצק ספידי?
כי אני מכינה כל מיני דברים עם בצק כזה והם הכי טובים לאכילה באותו יום.
האם ניתן להקפיא?
אכן זהו בצק ספידי וכן הבצק בסדר בהקפאה. בהצלחה!
הכנתי, יצא מושלם. הצטערתי שלא הכפלתי כמויות .. תודה רבה על המתכון!
איזה כיף לשמוע ציפי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי,
לכמה בורקסים הבצק מספיק?
תודה
היי שי 🙂
24 בורקסים. בהצלחה!
כמה בורקסים יוצאים מהכמות הזו?
היי נאוה!
יוצאים 24 בורקסים. בהצלחה 🙂