|

סמבוסק גבינה עיראקי של סבתא

סמבוסק גבינה עיראקי מצטיין בשלמות טעמים של בצק שמרים עשיר, שומשום קראנצ'י ומילוי רך ונימוח של גבינה עיראקית מיוחדת במינה וטעמה. מושלם לערב מפנק או בוקר שבת טעים
בהשראת: אורטל מושיקה
ציון 4.48 על ידי 17 דירוגים
סמבוסק גבינה עיראקי

שמעתם פעם על "מחבוז", העיראקיות שביניכן בטח קופצות עכשיו משמחה, ומי שלא – בטח סקרנית לדעת שמדובר ב….סמבוסק בג'בין – סמבוסק גבינה עיראקי מהמם המצטיין בשלמות טעמים פריכה ומופלאה.

המתכון שלנו כאן ייקח אתכם הכי קרוב-קרוב לבית של סבתא ויציף את הבית בניחוחות כל כך מגרים שכולם ירצו לחטוף ולזלול ולא להשאיר אפילו אחד לאף אחד..

הכיסונים השחומים והיפים הזה מציעים טעם מטריף בזכות מילוי גבינה עיראקית מיוחדת, בצק שמרים דחוס ועשיר ומעטה שומשום קראנצ'י מענג. לצד ביצים קשות, מתבלים פיקנטיים וסלט גדול או ירקות חתוכים – ויש לכם ארוחת ערב מושלמת, בוקר שבת טעים ומפנק וסבתא אחת שמחה וגאה ?

ספר המתכונים של אורטל מושיקה

סמבוסק גבינה עיראקי
צילום: אורטל מושיקה


למה באמת כדאי לכם: סמבוסק גבינה

 

  • בצק שמרים מושלם, מילוי עשיר ונימוח של גבינה עיראקית מיוחדת בטעמים מופלאים
  • יציפו את הבית בניחוחות מגרים ישאירו פירור אחד לאף אחד..

שורה תחתונה: ארוחת ערב מושלמת, בוקר שבת טעים ומפנק וסבתא עיראקית אחת גאה 🙂

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? סמבוסק גבינה

 

סמבוסק גבינה עיראקי

סמבוסק גבינה עיראקי של סבתא

סמבוסק גבינה עיראקי מצטיין בשלמות טעמים של בצק שמרים עשיר, שומשום קראנצ'י ומילוי רך ונימוח של גבינה עיראקית מיוחדת במינה וטעמה. מושלם לערב מפנק או בוקר שבת טעים
ציון 4.48 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורטל מושיקה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח שמרים מנופה (קמח שהשמרים כבר בפנים) (או 1 קילו קמח לבן מנופה + 2 כפות גדושות שמרים יבשים)
  • ¼1 כוס שמן קנולה (250 גרם ) (או 1 כוס שמן קנולה (200 גרם) + 50 גרם חמאה רכה או 50 גרם מחמאה רכה (מה שאוהבים))
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 4 כפות שמן למריחה מעל הבצק

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה עם 2 כפות מים
  • 1 כוס שומשום

למילוי:

  • ½ קילו גבינה עיראקית (שהיא צפתית קשה מלוחה, או גבינת חמד)
  • 200 גרם פירורי גבינה צהובה
  • 50 גרם פרמז'ן
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סולת (זה הסוד שהגבינה לא תצא מהבצק בזמן האפייה)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • בקערה גדולה לערבב את הקמח עם השמן או החמאה לפי מה שבחרתם ולהוסיף את השמרים אם לא בחרתם בקמח שמרים מוכן. להוסיף סוכר ומים בהדרגה, ולקראת סוף הלישה להוסיף כף מלח ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך וחלק (כ-9 דקות).
  • להעביר את הבצק לקערה, לשמן מעל עם 4 כפות שמן, לכסות בניילון נצמד ולהניח לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת הנפח

להכנת המלית:

  • לערבב את סוגי הגבינות עם הביצה, להוסיף את הסולת ולערבב היטב

להכנת הסמבוסק:

  • לקרוץ לעיגולים בגודל פינג פונג, לשטח את הכדור בעזרת מערוך, לשים במרכזו כף מהמלית גבינה ולסגור לחצי עיגול.
  • להדק היטב עם מזלג או עם הידיים כדי שהמלית לא תצא מהסמבוסק. להניח את הסמבוסק במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לכסות עם מגבת ולהתפיח לעוד 15 דקות. לחמם תנור אפייה ל-180 מעלות, להבריש את הסמבוסק בביצה טרופה ולפזר שומשום בנדיבות.
  • להכניס לתנור ל-20 דקות או עד להזהבת הסמבוסק. זהירות! לא לייבש את הסמבוסק לאחר שמוציאים מהתנור, אלא לכסות במגבת ולצנן כשהמגבת מעליהם.
  • ניתן להקפיא את הסמבוסק לאחר שמתקרר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

סמבוסק גבינה עיראקי
צילום: אורטל מושיקה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
סמבוסק גבינה עיראקי של סבתא

ניחוחות האפייה של הסמבוסק עשו לכם חשק להכניס עוד משהו טעים לתנור? 

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? קבלו עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים – עכשיו באתר!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

8 Comments

  1. 5 stars
    וואו, מתכון מושלם! יצא טעים בטירוף.
    הערה יחידה לגבי ההנחיות – תכתבו כמה מלית לשים בכל סמבוסק, או אפילו תצרפו תמונה להמחשה, כי אני העמסתי מלית בראשונים ופשוט נשאר בצק בלי מילוי.

    1. היי לילך,
      הכמות מופיעה במתכון – כף אחת מהמלית לכל סמבוסק.
      בהצלחה 🙂

    2. הי
      אם אני רוצה להשתמש בקורצן איזה קוטר צריך ?
      תודה איזה מתכון מדויק ומושלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?