עוגת גבינה ונוטלה קרה
עוגת גבינה עם נוטלה שילדים הכי הכי אוהבים.
העוגה הכי קלה וכיפית להכנה, מהירה והכי פשוטה וגורמת לכולם להתאהב בה.
העוגה המושלמת שהילדים הכי אוהבים, ואחרי פעם אחת יבקשו שוב ושוב.
עוגת גבינה ונוטלה קרה עם המון שוקולד וקצפת גבינתית ממכרת במיוחד.
אין אחד שלא מתמכר אליה כבר בביס הראשון.
והכי כיף – היא קלה להכנה והכי הכי מהירה.
ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה ונוטלה
- אהובה על הילדים: עוגת גבינה ונוטלה קרה הכי שילדים הכי אוהבים.
- עוגה הכי קלה להכנה: מהירה, פשוטה וסופר קלה.
- מתאימה ומדויקת לכל אירוח ולכל ארוחה : שילוב מדוייק ומושלם של גבינה ושוקלד נוטלה.
- כיפית לימים חמים כקינוח קר ומתוק ישירות מהמקרר.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת גבינה ונוטלה קרה
עוגת גבינה עם נוטלה שילדים הכי הכי אוהבים.
העוגה הכי קלה וכיפית להכנה, מהירה והכי פשוטה וגורמת לכולם להתאהב בה.
לדרג
ציוד
תבנית בקוטר 26 ס"מ
המצרכים
- לבסיס:
- 20 בישקוטים (לשונות חתול)
- 4 כפות חלב
- 3 כפות ליקר שקדים או ליקר אחר שאוהבים למשל ליקר קפה (שוקולד, בייליס)
- למלית:
- 4 כפות מים
- 14 גר' ג'לטין
- 250 גר' גבינת ריקוטה או "טוב טעם" (5% או 9%)
- 500 גר' מסקרפונה בטמפ" החדר
- ½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
- 50 גר' שוקולד מריר מומס
- 4 כפות גדושות ממרח קקאו-אגוזים (כמו למשל נוטלה)
- 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (200 מ"ל למיכל)
- לעיטור:
- שוקולד מריר מגורד.
אופן ההכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה,את הבישקוטים חוצים באלכסון לאורכם ומסדרים בתחתית , מקצרים וחותכים לפי צורך, כשהצד עם הסוכר כלפי מטה. מערבבים חלב וליקר ומברישים את הבישקוטים.
- את הג'לטין מערבבים עם המים בקערית לריכוך.
- בקערה שמים את שתי סוגי הגבינות ואבקת הסוכר ומקציפים כ 5 דקות לתערובת חלקה. מחממים את הג'לטין (לפי הוראות ההכנה על החב') ומוסיפים בזרם דק לגבינות תוך כדי הקצפה.
- מחלקים את תערובת הגבינות לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד המומס וממרח הנוטלה וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- מקציפים את 2 מיכלי השמנת לקצפת יציבה , מחלקים לשתי הקערות ומקפלים כל תערובת עם השמנת.
- מניחים מעל תחתית הבישקוטים כחצי מתערובת הגבינה-נוטלה ומיישרים. באמצע עורמים כ 3-4 כפות מהתערובת הגבינה. מניחים סביב שוב כפות של שארית תערובת שוקולד . את הרווחים שנותרו ממלאים בתערובת הבהירה. מיישרים את המלית או "מסלסלים" קצת את התערובות לקישוט. מקררים למשך הלילה.
- (אפשר פשוט להניח ערימות לסירוגין של התערובות)
- לפני ההגשה: מעטרים בשבבי שוקולד .
- לשוקולד מגורר: משתמשים בקוביות שוקולד עבות, מניחים קודם כעשר דקות את השוקולד וצלחת במקפיא. מגרדים עם קולפן של תפו"א על הצלחת המקוררת ומפזרים מעל העוגה.
- או בפומפיה לשבבים קטנים יותר.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Riki Cohen Wandratsch