כשרוצים משהו טעים ומעניין ליד הקפה של הבוקר, מכינים חיתוכיות אלה המשלבות הטעמים הכי אהובים על כולם: שוקולד ובצק פריך.
חיתוכיות שוקולד שכבות טעימות ברמות בהכנה קלה וזריזה שלא לוקחת יותר מ-10 דקות, ובתמורה נותנת פינוק מושחת במיוחד.
מתכון באדיבות: תהילה שלומוביץ’ ונטלי לוי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס: כוס מדידה
תבנית: תבנית חד פעמית בינונית
המצרכים
לבצק פירורים:
- 3 כוסות קמח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס שמן
לשכבת השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קקאו
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית גדושה נס קפה
- ¼ כוס סוכר
- 2 ביצים
אופן ההכנה
להכנת הבצק -
- מערבבים את כל החומרים במזלג עד שנוצר פירורים.
- אחרי זאת מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומשטחים 2 חלקים בתבנית.
נעבור להכנת השוקולד -
- מבשלים את חומרי השוקולד בלי הביצים עד שהכל נמס לגמרי, והתערובת חלקה.
- מורידים מהאש ומערבבים עם הביצים ואז שופכים על הבצק.
- מהחלק השלישי של הבצק שנותר מפוררים פירורים ומפזרים על מעל השוקולד.
- מכניסים לתנור על חום 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
- כשמתקרר חותכים לריבועים.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
למה צריך לחלק את הבצק ל3?
היי טובה, מחלקים ל 3 את הבצק כי את רוצה לפורר 1/3 מסך הבצק מעל העוגה. אז מחלקים לשלושה חלקים, משטחים שני חלקים בתבנית ואת השלישי מפוררים. בהצלחה ובתיאבון!
הכנתי ויצא טעים מאוד. מאמצת
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/