חיתוכיות שוקולד ב-10 דקות
בצק פריך מפנק עם פירורים!
כשרוצים משהו טעים ומעניין ליד הקפה של הבוקר, מכינים חיתוכיות אלה המשלבות הטעמים הכי אהובים על כולם: שוקולד ובצק פריך.
חיתוכיות שוקולד שכבות טעימות ברמות בהכנה קלה וזריזה שלא לוקחת יותר מ-10 דקות, ובתמורה נותנת פינוק מושחת במיוחד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס: כוס מדידה
תבנית: תבנית חד פעמית בינונית
המצרכים
לבצק פירורים:
- 3 כוסות קמח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס שמן
לשכבת השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קקאו
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית גדושה נס קפה
- ¼ כוס סוכר
- 2 ביצים
אופן ההכנה
להכנת הבצק -
- מערבבים את כל החומרים במזלג עד שנוצרים גושים.
- אחרי זאת מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומשטחים 2 חלקים בתבנית.
נעבור להכנת השוקולד -
- מבשלים את חומרי השוקולד בלי הביצים עד שהכל נמס לגמרי, והתערובת חלקה.
- מורידים מהאש ומערבבים עם הביצים ואז שופכים על הבצק.
- מהחלק השלישי של הבצק שנותר מפוררים פירורים ומפזרים על מעל השוקולד.
- מכניסים לתנור על חום 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
- כשמתקרר חותכים לריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוגה מושלמת וקלה להכנה
היי מעין,
איזה כיף!! תודה שכתבת לנו 🙂
אפשר לקבל גודל מדויק של תבנית? עשיתי בתבנית 24 ויצא גבוה מדי ולא נאפה טוב. איך אפשר לתת מתכון בלי מידה מדויקת? זה ממש פוגם במתכון.
היי אפי,
מופיע במתכון תבנית חד פעמית בינונית, הכוונה לתבנית מרובעת.
אפשר להכין בתבנית עגולה, אבל אז צריך להפחית את כמות המצרכים. ממליצים להבא ללכת על תבנית מרובעת בגודל בינוני, לא ממש משנה המידות המדויקות.
בהצלחה!
עוגה טעימה במיוחד, קלה ומוצלחת. תודה לכם😋
היי מירב,
תענוג שנהנית ממנה!
שלום רב
מה הכוונה לחלק לשלוש ?
הבנתי שחלק אחד לפורר למעלה
מה עם שאר החלקים?
היי מלכה,
לחלק לשני שליש (תחתית) ושליש (פירורים מעל). בהצלחה!
עוגה קלילה, טעימה, נוחה וקלה להכנה.
מאמצת בחום!!
כבר המון זמן חיפשתי עוגת פירורים בלי מרגרינה \ חמאה.
תודה רבה.
שאלה: האם אפשר את אותם מרכיבים אם רוצים לעשות עם ריבה?
מה להוסיף לריבה כדי להעשיר אותה כממרח לעוגה?
היי ברכה,
שמחים שנהנית מהעוגה!
את יכולה לעשות עם ריבה בכיף, אין צורך להעשיר אותה.
בהצלחה 🙂
מווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווושששששללללללללללללםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
היי הודיה,
מעולה!! נשמח לראות תמונות בקבוצה 🙂
לא נמאס לנו, כמעט כל שבוע, מחכים מחדש.
הכפלנו בחצי לגודל תבנית וכל המשפחה חוגגת!
היי נחמה,
שמחים מאוד שאתם נהנים כל כך, ואת מוזמנת להעלות תמונה בקבוצה 🙂
מתכון מעולה! קל להכנה ויוצא טעיםםם
היי שרה,
מעולה! מוזמנת להשוויץ בתמונות בקבוצה 🙂
מתכון טעים וקל. כל מי שטועם נהנה ממש
היי דקלה,
תודה רבה על התגובה שלך, שמחים שנהנית מהחיתוכיות 🙂
בס"ד
שלום! סליחה על ההשתפכות "בסך הכל מתכון" ובכל זאת-
אני אמא ל-11 כן ירבו, שכשם שהם מתוקים, כך הם אוהבים מתוקים 🙂
בחיפוש תמידי אחרי מתכונים מוצלחים, בלי מחיות פיסטוק, קליפת ליים, חמאת קקאו ועוד כל מיני מרכיבים שאלוקים יודע איפה מוצאים…
והמתכון הזה הוא פשוט מושלם!!
קל להכנה, מחומרים זולים וזמינים, בלי מרגרינה, בלי ללכלך מיקסר, תענוג!!
הכנתי כמות כפולה מראש שהספיקה לתבנית חד"פ ענקית (בגודל של תבנית תנור)
יצא מעולה! מושלם להכניס לקופסאות ולמקפיא לקראת החגים והאורחים המזדמנים…
בקיצור- תודה רבה לכן! שימחתן אותנו.
בשמי ובשם כל הילדודס!
היי שירן 🙂
וואו, ממש ריגשת אותנו! שמחים מאוד שאתם נהנים מאוד מהמתכון הזה של החיתוכיות, ואת לגמרי צודקת – הוא פשוט, זול ומוצלח.
גאים בך שאת אימא ל-11 ואמן כן ירבו!!
חג שמח ושנה טובה לך ולמשפחתך 🙂
שלום לעורכת המתכון ולאתר שמפרסם, מתכון שאני עושה אותו כבר כמה פעמים, פשוט ניפלא, מומלץ בחום, קל להכנה והטעם…
גן עדן לאוהבי בצק פריך ושוקולד, כן ירבו המתכונים, יישר כוח, תודה מכל הלב, מרים.
היי מרים היקרה,
תודה רבה על הפרגון ואנחנו ממש שמחים שאת נהנית מהמתכונים שאנחנו מעלים לאתר 🙂
כן ירבו קוראים כמוך!
שלום לכם, השאלה לא במקומה, ההוראות ברורות מאוד, תודה.
היי מרים!
את תמיד מוזמנת לשאול 🙂
שןלום לעורכת המתכון, אשמח לדעת איך מפוררים את החלק שבא מעל לשכבת השוקולד ? בתודה על המענה, מרים.
היי מרים!
מפוררים עם הידיים, בהצלחה 🙂
המתכון מצא חן בעיני בעיקר שזה עם שמן ולא מרגרינה או חמאה.אז כבר אימצתי אותו הולכת לנסות.אכתוב תגובה לאחר שאכין.
בתבנית חד פעמית התחתית לא מקבלת צבע
מניסיון בכל מיני סוגי עוגות מעניין למה.
היי לילי!
נשמח לדעת איך יצא 🙂
לגבי תבניות חד פעמיות – אנחנו ממליצים להשתמש בתבנית רגילה עם נייר אפייה.
בהצלחה!
כמות השמן מאוד גדולה הבצק שומני
היי מירב!
מתנצלים על החוויה הלא נעימה.
אין בעיה להוריד מכמות השמן אם זה מפריע.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
תודה רבה רבה רבה על המתכון !!!
קבלתי אותו מחברה לפני כמה שנים, והספקתי להעביר אותו הלאה לכל מי שטעמה והתלהבה.
ואז איכשהוא הוא נעלם,גם לי וגם לזו שהעברתי לה .
ומכיוון שהחברה שנתנה לי את המתכון בזמנו כבר לא איתנו, לא היתה לי דרך להשיג אותו שוב, ומאד הצטערתי על כך.
והנה אתם, העליתם אותו כאן.
איזו שמחה למצוא שוב את המתכון המוצלח והאהוב !
תודה תודה תודה !?
היי ציפי!
אין לך מושג כמה אנחנו שמחים לדעת שמצאת שוב את המתכון האהוב.
הרבה מאוד מקוראינו נהנים ממנו, הוא אכן מתכון מוצלח מאוד 🙂
בהזדמנות זו, נשמח להזמין אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ ולקבוצת הפייסבוק שלנו כדי שתוכלי ליהנות ממתכונים שווים חדשים שאנחנו מעלים כל יום!