מתכון לפיצה ביתית מנצחת
מבצק מושלם ורוטב מטריף!
אין יותר טוב מפיצה עשירה וטעימה לשים חיוך שלא ירד לכם מהפנים כל היום.
מתכון לפיצה ביתית כמו של סבתא איטלקייה אבל בניחוח ישראלי, עם בצק רך ומושלם, רוטב עגבניות מיוחד והמון והמון תוספות וגבינות.
והחלק הכי כיפי? ההכנה הקלה וזריזה, שימו שיר איטלקי ברקע והשלימו חוויה איטלקית טעימה ושמחה, בתיאבון!
מתכון באדיבות: נטע מולה סופר
מתכון לפיצה ביתית כמו של סבתא איטלקייה אבל בניחוח ישראלי, עם בצק רך ומושלם, רוטב עגבניות מיוחד והמון והמון תוספות וגבינות.
והחלק הכי כיפי? ההכנה הקלה וזריזה, שימו שיר איטלקי ברקע והשלימו חוויה איטלקית טעימה ושמחה, בתיאבון!
מתכון באדיבות: נטע מולה סופר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
כמות: 2 פיצות עגולות
- 500 גרם קמח
- 2 כפיות של שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 3-4 כפיות שמן זית איכותי
- 1 ⅓ כוס מים פושרים
- לרוטב הסודי בניחוח ישראלי מיוחד:
- מעט שמן זית
- 3 עגבניות קלופות קצוצות
- 2 שיני שום כתושות
- בזיליקום קצוץ דק
- 1/2 כפית סוכר
- מעט מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית אורגנו יבש
לגבינות:
- 300 גרם גבינה מגורדת
- 4 פרוסות מוצרלה
תוספות:
- פטריות
- זיתים
- תירס
- בולגרית
- כל מה שאוהבים
אופן ההכנה
- נערבב את הקמח עם השמרים והסוכר וניצור גומה, נשפוך לתוכה את המים עם השמן והמלח ונתחיל ללוש (עם שיר איטלקי ברקע לסבלנות!). מוסיפים בהדרגה את ה 1/3 כוס מים הנוספת עד שמקבלים בצק רך וגמיש.
- ליצור מהבצק כדור, נקמח קלות ונחזיר לקערה, ואז נעטוף ונמתין כ1/2 שעה עד להתפחה.
- אחרי זאת, על משטח מקומח או נייר אפייה, נפרוס את הבצק ונרדד אותו לצורת עיגול דק (לא עבה מדי) ונעביר למגש, לוחצים את הבצק בדפנות ממש ונשטח אותו היטב.
- להכנת הרוטב: נערבב את השמן זית, עגבניות, והשום למשך כמה דקות, ותוך ערבוב נוסיף את הבזיליקום ושאר התבלינים עם הרסק. ואז נסיר מהאש.
- הלבשת הפיצה: נבריש את קצוות הבצק בשמן זית, ונמרח מהרוטב בנדיבות. נפזר ביד מיומנת את הגבינה, פרוסות מוצרלה, ותוספות, ואז נכניס לתנור שחומם מראש לאפייה של 220 מעלות למשך כ-12 דקות עד להזהבה של הבצק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מתכון לפיצה ביתית
כמה זמן לישה ידנית? |
אם אני רוצה להכין קילו? מה כמות השמן? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים אל תפספסו!
הפוסט המקורי: נטע מולה סופר