| | | | |

תבשיל כוסמת ירוקה ללא גלוטן

תבשיל כוסמת ירוקה ללא גלוטן, קלה בריאה ומזינה, בטעם מעולה ועדין שיזכיר לכם פתיתים רכים וטעימים. מעולה לכל תוספת לצד בשר, סלט או בשילוב ירקות קופצניים וירק עסיסי!
בהשראת: צביה אורן
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
כוסמת ירוקה

יש בה יתרונות בריאותיים ותזונתיים, היא מכילה ויטמינים ומינרלים, נטולת גלוטן, עשירה בחלבון איכותי, מתעכלת בקלות ונספגת ביעילות.

נכון, לא כולם מתים על כוסמת – דגן מהמם ובריא, א-בל זה רק בגלל שצריך להכין אותו בגרסה הירוקה ולא החומה שלו!

אז… קבלו את הקוסמת של הארוחה – תבשיל כוסמת ירוקה קלה ומזינה, בטעם מעולה ועדין שיזכיר לכם פתיתים רכים וטעימים, והיא קלה להכנה ומעולה לכל תוספת לצד בשר או סלט, או בשילוב ירקות קופצניים וירק עסיסי!

ספר המתכונים של צביה אורן

כוסמת ירוקה
צילום: צביה אורן

למה באמת כדאי לכם: כוסמת ירוקה

  • הקוסמת של הארוחה
  • תזכיר לכם פתיתים רכים וטעימים
  • תוספת מעולה לצד בשר, סלט, או בשילוב ירקות קופצניים וירק עסיסי!

שורה תחתונה: אל תתפשרו – הכינו את התבשיל רק עם כוסמת ירוקה!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? כוסמת ירוקה

 

כוסמת ירוקה

תבשיל כוסמת ירוקה ללא גלוטן

תבשיל כוסמת ירוקה ללא גלוטן, קלה בריאה ומזינה, בטעם מעולה ועדין שיזכיר לכם פתיתים רכים וטעימים. מעולה לכל תוספת לצד בשר, סלט או בשילוב ירקות קופצניים וירק עסיסי!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 2 כוסות כוסמת ירוקה (מושרה בתוך קערת מים לכל הלילה, למחרת שוטפים היטב מסננים ומעבירים לסיר בישול) (אל תתפשרו על כוסמת חומה, רק ירוקה!)
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • 2 1/2 כפיות מלח ורוד הימלאיה
  • 1 כף שבבי בצל אפוי (לקנות מוכן)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 1/2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • מכניסים לסיר את הכוסמת ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים, מרתיחים ומנמיכים את האש עד לאידוי מלא כשכל המים נספגים והכוסמת לא נדבקת.
  • מכבים את האש, פותחים ומערבבים קצת עם מזלג ומשאירים את הסיר מכוסה לרבע שעה,
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

כוסמת ירוקה
צילום: צביה אורן

שאלות נפוצות: כוסמת ירוקה

איפה קונים כוסמת ‎ירוקה?
בכל חנות טבע, ויש גם בסופרים

כוסמת ירוקה
צילום: צביה אורן
למה לא כוסמת חומה?
מכיוון שכוסמת חומה היא קלוייה וערכיה התזונתיים נמוכים בהשוואה לכוסמת ירוקה. לכן עדיף להשתמש בכוסמת‎ ירוקה ולהשרות אותה כמה שעות במים ולשטוף היטב.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

לפני שאתם מתנפלים על תבשיל כוסמת ‎ירוקה – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: צביה אורן

Similar Posts

4 Comments

    1. היי אסתר,
      הירוקה יש לה טעם עדין יותר, החומה קלוייה.
      בסוף זה עניין של העדפה אישית 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements