פאי תפוחים כמו שמעולם לא ראיתם! ראש השנה זה מכינים קינוח קל וקליל זה של פאי תפוחים אישי במראה ישר מהאגדות וגם טעם! מרכיבים מתפוחים יפים עם סוכר חום המכוסים בבצק עלים רך עם מלית מפנקת של שוקולד עשיר וקרמל מלוח. קינוח פשוט ומהיר שישאיר את כל מי שטועם בפה פעור!
מתכון באדיבות: Chef's Club – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: פאי תפוחים אישי במילוי שוקולד וקרמל מפנק
מצרכים
4 תפוחים פינק ליידי
2/3 כוס סוכר חום
מלבן בצק עלים
1/4 כוס שוקולד מריר
100 גרם סירופ קרמל מלוח
שמנת מתוקה להקצפה
אופן הכנה
- נקלף את התפוחים ונסיר את הליבה, ואז נכסה אותם בסוכר חום. נחתוך את הבצק עלים ל-9 רצועות ובאחד מהרצועות נשתמש בסכין כדי לחתוך 8 עלים קטנים
- נגלגל כל תפוח ב-2 רצועות של בצק עלים ונשאיר פתיח מלמעלה, ואז נקשט ב-2 עלים (מאלה שחתכנו)
- ב-2 מהתפוחים נוסיף לפנים את השוקולד, ול-2 התפוחים האחרים נמזוג סירופ הקרמל לפנים באופן שווה.
- נשים את ה-4 תפוחים על מגש עם נייר אפייה ונאפה על חום 180 מעלות למשך 15 דקות. לאחר אפייה מכינים קצפת ומוסיפים.
סרטון הכנה:
עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:
- מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות
- מתכון: לחמניות לראש השנה בצורת תפוח
- מתכון: עוגת דבש לראש השנה מתוקה
- מתכון: עוגת שמרים לראש השנה עם סירופ דבש
- מתכון: אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א
- מתכון: עוגת תפוחים במחבת ב-10 דקות
קישור למתכון המקורי: כאן
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!