| | | | |

עוגת שוקולד ואגוזים חלומית

כולנו מתים על הטעם הלא מתפשר והקלות של עוגות השוקולד אגוזים, והדבר מתבטא במיוחד ובאופן מושלם בעוגה הזו.
בהשראת: ריקי כהן
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
מתכון עוגת שוקולד ואגוזים

ליווי מושלם לכוס הקפה של החג – מתכון לעוגת שוקולד ואגוזים עסיסית במיוחד שאין בה קמצוץ של קמח, כך שהאגוזים הטחונים מחליפים את הקמח בייצוב העוגה בלי להתפשר על הטעם בשום פנים ואופן.

כולנו מתים על הטעם הלא מתפשר והקלות של עוגות השוקולד אגוזים, והדבר מתבטא במיוחד ובאופן מושלם בעוגה הזו. אין מצב שלא מכינים!

ספר המתכונים של ריקי כהן

מתכון עוגת שוקולד
צילום: ריקי כהן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים חלומית

כולנו מתים על הטעם הלא מתפשר והקלות של עוגות השוקולד אגוזים, והדבר מתבטא במיוחד ובאופן מושלם בעוגה הזו.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: ריקי כהן

ציוד

תבנית: קוטר 26

המצרכים

לתחתית:

  • ½1 חפיסות שוקולד מריר (150 גרם )
  • 3 כפות ליקר שוקולד / ברנדי
  • 5 ביצים (מופרדות)
  • כוס סוכר
  • אגוזים טחונים (100 גרם )
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות קורנפלור

לקרם שוקולד:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל - חלבית או צמחית)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ½2 חפיסות שוקולד מריר (250 גרם - מומס)

אופן ההכנה

הכנת תחתית העוגה:

  • ממיסים שוקולד עם הליקר או ברנדי לתערובת חלקה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
  • מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף סמיך ויציב.
  • מוסיפים חלמונים ומערבבים בעדינות לאיחוד. מוסיפים אגוזים וקורנפלור ומערבבים.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים קלות לתערובת אחידה.
  • שמים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות למשך כ 30 עד 35 דקות.
  • משחררים בסכין את דפנות העוגה ומצננים (העוגה תשקע קצת).

הכנת קציפת שוקולד:

  • מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
  • מוסיפים שוקולד מומס ומקציפים במהירות נמוכה או מערבבים ידנית לתערובת אחידה.
  • משטחים את הקצפת מעל תחתית העוגה ומקררים לשעתיים לפחות.

לקישוט:

  • אפשר לזלף שוקולד מריר מומס או לקשט בחטיפי שוקולד שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגת שוקולד ואגוזים
צילום: ריקי כהן

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת שוקולד ואגוזים מתכון מאת: Riki Cohen Wandratsch

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?