| |

אסדו בתנור מרשים ומהמם במיוחד

אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוחי אדמה! מתכון קל ומדויק לארוחה מפנקת במיוחד!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוא

מתכון אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוחי אדמה! מנה חגיגית לסופי שבוע, טעימה ומפנקת במיוחד!

 

אסאדו לא תמיד מצליח בהכנה ביתית ושמעתי לא פעם מחברים ומשפחה שהכינו ושהבשר לא יצא להם רך מספיק או לחלופין טעים כמו שהם ציפו. אז קבלו מתכון מושלם לאסאדו בתנור, עם בצלצלי שאלוט ותפוחי אדמה. המתכון פשוט ביותר ורק צריך לעקוב אחר השלבים אחד־אחד כדי שהמנה תצא כמו שצריך. 

 

מתכון לאסאדו בתנור שיוצא רך כמו מרגרינה וטעים בטירוף בזכות המרינדה המשגעת. לא נשכח גם את תפוחי האדמה שסופגים את הטעמים ויוצאים עשירים במיוחד! מתכון לאסאדו ביתי שקטן עליכם להכין!

אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוא
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: אסאדו בתנור

  • מתכון לאסאדו בתנור, הכי קל שיש והכי מדויק שחייב לצאת לכם מעולה!
  • ניתן להכין כל מרינדה שמתחשקת לכם והבשר ייצא מצוין בכל מקרה!
  • ניתן להכין מכל נתח בשר, כל זמן שמכינים עם נתח שלם!
  • ארוחה משגעת, מפנקת חגיגית להכנה בסופי שבוע ובאירוח!

שורה תחתונה: אם חשבתם שהכנת אסאדו בבית היא אתגר, תכינו את המתכון הזה ותפסיקו לחשוב!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוא

אסדו בתנור מרשים ומהמם במיוחד

אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוחי אדמה! מתכון קל ומדויק לארוחה מפנקת במיוחד!
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

סיר שמותאם לתנור (מומלץ רוסטר) או תבנית

המצרכים

  • 1 קילו אסאדו (פרוס לקוביות או שלם)
  • 10 בצלצלי שאלוט (קלופים שלמים או 3 בצל סגול חתוכים ל-4 חלקים)
  • 7 תפוחי אדמה (קטנים עם הקליפה שטופים וחצויים)
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1 שום שלם (שטוף עם הקליפה)

מרכיבים למרינדה

  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות רוטב שזיפים (של קנור/ או רוטב ברבקיו או טראיקי או רכז רימונים)
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 8 גרגירי פלפל אנגלי
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • נכניס את הבשר לתוך קערת המרינדה ונערבב היטב, ואז נכניס למקרר לשעה.
  • נחמם מחבת טפלון עם מעט שמן ונטגן בה את הבשר דקה מכל צד לסגירה,
  • נוסיף חצי כוס מים ומבשלים 5 דקות על הגז.
  • בינתיים נכניס לקערת המרינדה את התפוחי אדמה והבצלצלים והשום, ונוסיף להם כוס מים חמים ומערבבים.
  • כעת מעבירים את הבשר כולל המים מהמחבת שסגרנו את הבשר לתוך הקערה עם התפוחי אדמה והבצלים מערבבים ומעבירים לסיר.
  • מפזרים מלמעלה מלח גס, פלפל שחור גרוס, ומניחים את ענפי הרוזמרין.
  • מכסים עם נייר כסף (בסיר רוסטר אפשר לכסות עם המכסה).
  • מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות לשעה.
  • כעבור שעה מנמיכים ל-160 מעלות לעוד שעתיים. אם חסר מים נוסיף מהצד מים רותחים.
  • בשעה האחרונה מסירים את המכסה על מנת שיקבל צבע.

הערות וטיפים

  • טיפים להצלחה:
    את תפוחי האדמה נרתיח מרגע הבעבוע 5 דקות עם הקליפה ונקרר היטב ולחצות לשניים.
  • הערה ניתן להשתמש באסאדו עם עצם יש בו פחות שומן.
  • ה"סגירה" כלומר הטיגון של הבשר, לפני הבישול במעט שמן נחוץ לשמירת הנוזלים של הבשר!
  • יש אסאדו עם יותר שומן ויש פחות, האסאדו עם העצם הוא פחות שומני , הקשתית ללא העצם יותר שומני ומגיר יותר נוזלים. 
  • זמני התנור משתנים מתנור לתנור, לא מכניסים לתנור וביי, בודקים מידי פעם, תשקו את הבשר ברוטב, אם חסר נוזלים (מים) תוסיפו!
  • השלב הראשוני של כיסוי הבשר הוא הכרחי ביותר ! בכדי שהבשר יתבשל בתוך האדים כמו שצריך!
  • כלי מתאים להכנת אסאדו חשוב לא פחות, אני השתמשתי בסיר נון סטיק לכן הנוזלים הספיקו לי,
    במידה ותשתמשו בחד פעמי תצטרכו להוסיף יותר מים ככוס יותר !!
  • את האסאדו ניתן להמיר לטלה, אוסובוקו גוש כתף מספר 5 .
  • הבדיקה הכי נכונה לדעת אם בשר מבושל, נועצים סכין בבשר אם חודרת ללא התנגדות זה אומר שהוא מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: אסאדו בתנור

אפשר להקפיא תפו"א?
לא.
אפשר רוטב שזיפים עם רימון? מה עם רטבים אחרים?
כן. אפשר גם רוטב ברבקיו, טראיקי.
איזה בשר אפשר במקום אסאדו זה שומני מידי בשבילי. האם אפשר מס' 5?
אפשר, ועדיף גוש שלם כל הנתח, שלא יתייבש.
האם ניתן לבשל בסיר בישול איטי חשמלי?
כן ניתן.
האסאדו עם עצם או שאפשר בלי?
אני הכנתי ללא עצם זה נקרא קשתית.

 


הבמה כולה שלכם:
אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוא
צילום: מרגנית רוחם

"אמא איך יצא לי פשוט נדיר!"
מרגנית רוחם

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?

מקור: אילנית בניזרי

מה דעתך על אלה?

8 תגובות

  1. נראה מדהים, אבל את כותבת לבשל גוש שלם ובתמונה רואים את הבשר חתוך, מתי את פורסת אותו?

  2. שלום, אני לא הבנתי משהו. בהתחלה אץ אומרת לשים את הבשר במחבת טלפון ללא שמן. ואז בטיפים להצלחה את רושמת לשים טיפת שמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?