Advertisements
| | | |

בורקס בשר בצק עלים ברוטב פטריות

מאפה משגע במילוי בשר עם רוטב פטריות עשיר מנה ראשונה שמתאימה במיוחד לשולחן החג!
בהשראת: אתי ממן
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
בורקס
Advertisements

בורקס בשר בצק עלים עם רוטב פטריות. מנה חגיגית, כמו באולמות אירועים, אבל איכותית וטעימה יותר!

אין כמו בורקס בשר שמגישים באולמות האירועים ותוסיפו רוטב פטריות לבורקס בשר ויש שלכם מנה של מלכים! מתכון של בורקס בשר ופטריות משגע שכיף להגיש בארוחת השבת בתור מנה עיקרית או התור מנה ראשונה.

בורקס בשר בצק עלים הכי קל שיש להכנה וכל אחד יכול להכין בבית בלי רקע באפייה. בורקס בשר מתכון מושלם וחגיגי שירשים את כל האורחים ויגרום להם לבקש מכם את המתכון!

בורקס בשר איילת ממן
צילום: אתי ממן

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: בורקס בשר בצק עלים

  • מתכון פשוט שמכינים בקלות שיא ולא דורש ידע מוקדם!
  • מנה חגיגית ומרשימה להגשה בסופי שבוע, בחגים ובכל מועד!
  • מנה שיכולה להיות מנה ראשונה או מנה עיקרית לצד תוספת!
  • בורקס בשר מתכון טעים בהרבה מהבורקס באולמות האירועים!

 

שורה תחתונה: לאווירה חגיגית מספיק רק טוויסט קטן, בורקס בשר זה טוויסט קטן שעושה הבדל גדול!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

בורקס

בורקס בשר בצק עלים ברוטב פטריות

מאפה משגע במילוי בשר עם רוטב פטריות עשיר מנה ראשונה שמתאימה במיוחד לשולחן החג!
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי ממן

ציוד

מחבת בינונית
תבנית אפיה
Advertisements

המצרכים

מצרכים 

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כוס מים
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • צנוברים (50 גרם )
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 חבילה בצק עלים (1 קילו)
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1 בצל (מטוגן )
  • 1 כפית אבקת מרק עוף

להכנת רוטב הפטריות:

  • 1 גמבה אדומה
  • 1 בצל (מטוגן )
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • 3 כוסות מים
  • 2 קופסאות פטריות שלמות (500 גרם)
Advertisements

אופן ההכנה

הכנת הבשר:

  •  שמים בשר טחון בסיר רחב על להבה בינונית, מדי פעם נמעך עם מזלג למניעת גושים.
  • נוסיף בצל מטוגן ומים.
  • בסיר קטן נטגן קלות צנוברים ונוסיף לבשר.
  • נתבל בכף פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף ונבשל כ 15 דקות
  • לקראת סוף הבישול נוסיף פטרוזיליה,נסנן במסננת ונצנן.
  • נפשיר בצק (מומלץ לילה במקרר) - נפתח על משטח עבודה, נמלא מתערובת הבשר במרכז הבצק, נחתוך רצועות דקות בצדדים ונחבר בצורת X.
  • נסגור קצוות לקבלת חישוק. נמרח ביצה ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות כ 40 דקות או עד שמזהיב.
  • להכנת הרוטב פטריות:
  • נטגן בצל, נוסיף גמבה (חתוכה לקוביות) ופטריות ונמשיך לטגן נוסיף מים, אבקת מרק פטריות.
  • נתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית פלפל שחור, מבשלים עד להסמכת הרוטב.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: בורקס בשר בצק עלים

נראה לך שאפשר לעשות את מאפה הפטריות עם בצק פילו במקום עלים? נראה ממש טוב. אבל מעדיפה פילו.
אפשר בהחלט.
איזה בצק השתמשת?
בצק עלים מעדנות.
אפשר גם להקפיא?
לא אפוי.
הפסים של הבצק צריכים להיות בפתח של הפטרייה כלומר מעל הבשר?
הפתח של הפטרייה אמור להיות התחתית.

 


 

רוטב פטריות לבורקס בשר, בורקס בשר ופטריות, בורקס בשר מתכון
צילום: אתי ממן

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: אתי ממן

Advertisements

Similar Posts

3 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements