מתכונים לראש השנהמאפים ולחמים

מאפה תפוחים וקינמון בצורת שושנים

מאפה מיוחד ולא שגרתי בכלל שחשאיר את כל האורחים בפיות פעורים! מאפה תפוחים וקינמון – שילוב נהדר של בצק שמרים רך מפוצץ במלית חגיגית של קינמון, אגוזים, והמון תפוחים! מכינים בצורת שושנה מדהימה שתגנוב את כל ההצגה. נשאר רק להכין כוס תה ליד ופינקתם את האורחים מעל ומעבר. מאפה תפוחים לראש השנה – תענוג אמיתי!
 

מתכון באדיבות: חן ג’ורי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: מאפה תפוחים וקינמון בצורת שושנים

מצרכים 

1/2 קוביית שמרים טריים (25 גרם)
125 גרם חלב /מים /מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר( 50 גרם)
כפית מלח
2 ביצים
כף 1  דבש
100 גרם חמאה רכה /מחמאה
כפית גרידת לימון
כפית תמצית וניל.

לתפוחים האדומים:
10 תפוחים
5 כוסות מים
5 כפות סוכר
מעט מיץ לימון


אופן הכנה 

  • נערבב שמרים עם מחצית מכמות החלב עד שנמסות, נוסיף סוכר ונמשיך לערבל.
  • ננפה קמח עם מלח מעל לעיסת השמרים ונמשיך לערבל במהירות איטית, עם וו לישה או וו גיטרה.
  • תוך כדי לישה נוסיף: ביצים, דבש, חמאה, קליפת לימון, ותמצית וניל
  • נוסיף כעת את יתרת החלב ונלוש בערך חמש-שבע דקות.
  • נשים את הבצק לתפיחה למשך שעה בקערה מכוסה שמניחים במקום חמים ויבש.
  • הכנת התפוחים האדומים – נביא לרתיחה 5 כוסות מים עם 5 כפות סוכר ומעט מיץ לימון.
  • אחרי זאת נטבול כ-2 דקות בערך את התפוחים שלנו. לאחר מכן נפרוס דק ויפה. נסנן ונייבש ונחכה שיתקררו מעט על מנת לא להמיס לנו את הבצק !!

 

  • נחזור לבצק – בשולחן מקומח מעט. נחלק את הבצק ל-2 חלקים.

 

  • את החלק הראשון נרדד עד לעלה דק ונחתוך לרצועות בעובי 4 סנטימטר. נמרח חמאה/מחמאה ונפזר סוכר וקינמון ואת יד הדמיון שלכם – אגוזים ,שוקולדים, ומה שבא לכם!
  • את התפוחים שהתקררו נניח אחד מעל השני כמו בתמונה ופשוט נגלגל לצורת שושנה. 
  • נכניס לתבנית קאפקייקס לעוד מנוחה של שעה לפחות.
  • נשים בתנור על 180 מעלות – טורבו – למשך 35-45 דקות שזה מזהיב ומשחים יפה

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר מבצק אחר?
תשובה: אפשר להכין מכל בצק שמרים שאוהבים.

שאלה: אפשר להמיר לפרווה?
תשובה: לפרווה אפשר כל סוג של בצק שמרים , עם בצק עלים לא יוצא אותו הדבר לטעמי.

שאלה: אפשר להקפיא?
תשובה: אפשר להקפיא את זה כמו שעושים במרבית הקונדיטוריות. ופשוט שרוצים לאכול מפשירים מחממים ועושה הרגשה כאילו יצא מהתנור.

שאלה: מה הכמות לשמרים יבשים?
תשובה: 25  גרם שמרים טריים = ל-8 גרם שמרים יבשים.

תמונות ותגובות מהגולשים:

  • רונלי דעבול: “גם אני הכנתי.”
  • ריקי סימון: “תודה ענקית למעלה של המתכון יצא מושלם”
  • שני יצחקי: “הכנתי לפני כמה שבועות. טיפ: לשים לב ששמים את הקליפה של התפוח כלפי חוץ”

קישור למתכון המקורי: כאן

מאפה תפוחים וקינמון בצורת שושנים

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker