מתכון באדיבות: חן ג'ורי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: מאפה תפוחים וקינמון בצורת שושנים
מצרכים
חצי קילו קמח
1/2 קוביית שמרים טריים (25 גרם)
125 גרם חלב /מים /מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר( 50 גרם)
כפית מלח
2 ביצים
כף 1 דבש
100 גרם חמאה רכה /מחמאה
כפית גרידת לימון
כפית תמצית וניל.
לתפוחים האדומים:
10 תפוחים
5 כוסות מים
5 כפות סוכר
מעט מיץ לימון
אופן הכנה
- נערבב שמרים עם מחצית מכמות החלב עד שנמסות, נוסיף סוכר ונמשיך לערבל.
- ננפה קמח עם מלח מעל לעיסת השמרים ונמשיך לערבל במהירות איטית, עם וו לישה או וו גיטרה.
- תוך כדי לישה נוסיף: ביצים, דבש, חמאה, קליפת לימון, ותמצית וניל
- נוסיף כעת את יתרת החלב ונלוש בערך חמש-שבע דקות.
- נשים את הבצק לתפיחה למשך שעה בקערה מכוסה שמניחים במקום חמים ויבש.
- הכנת התפוחים האדומים – נביא לרתיחה 5 כוסות מים עם 5 כפות סוכר ומעט מיץ לימון.
- אחרי זאת נטבול כ-2 דקות בערך את התפוחים שלנו. לאחר מכן נפרוס דק ויפה. נסנן ונייבש ונחכה שיתקררו מעט על מנת לא להמיס לנו את הבצק !!
- נחזור לבצק – בשולחן מקומח מעט. נחלק את הבצק ל-2 חלקים.
- את החלק הראשון נרדד עד לעלה דק ונחתוך לרצועות בעובי 4 סנטימטר. נמרח חמאה/מחמאה ונפזר סוכר וקינמון ואת יד הדמיון שלכם – אגוזים ,שוקולדים, ומה שבא לכם!
- את התפוחים שהתקררו נניח אחד מעל השני כמו בתמונה ופשוט נגלגל לצורת שושנה.
- נכניס לתבנית קאפקייקס לעוד מנוחה של שעה לפחות.
- נשים בתנור על 180 מעלות – טורבו – למשך 35-45 דקות שזה מזהיב ומשחים יפה
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר מבצק אחר?
תשובה: אפשר להכין מכל בצק שמרים שאוהבים.
שאלה: אפשר להמיר לפרווה?
תשובה: לפרווה אפשר כל סוג של בצק שמרים , עם בצק עלים לא יוצא אותו הדבר לטעמי.
שאלה: אפשר להקפיא?
תשובה: אפשר להקפיא את זה כמו שעושים במרבית הקונדיטוריות. ופשוט שרוצים לאכול מפשירים מחממים ועושה הרגשה כאילו יצא מהתנור.
שאלה: מה הכמות לשמרים יבשים?
תשובה: 25 גרם שמרים טריים = ל-8 גרם שמרים יבשים.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- רונלי דעבול: "גם אני הכנתי."
- ריקי סימון: "תודה ענקית למעלה של המתכון יצא מושלם"
- שני יצחקי: "הכנתי לפני כמה שבועות. טיפ: לשים לב ששמים את הקליפה של התפוח כלפי חוץ"
קישור למתכון המקורי: כאן או כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות
- מתכון: לחמניות לראש השנה בצורת תפוח
- מתכון: עוגת דבש לראש השנה מתוקה
- מתכון: עוגת שמרים לראש השנה עם סירופ דבש
- מתכון: אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א
- מתכון: עוגת תפוחים במחבת ב-10 דקות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!