דגארוחות צהריים

דג חריף עם חומוס לכבוד שבת

גם בריא וגם טעים? מיד מכינים. דג פילה מושט טעים בטירוף ועסיסי שמכינים ברוטב קסום ומופלא של פלפלים חריפים בהרבה גוונים שמרתיחים עם גרגירי חומוס שמשדרגים את המנה ברמות. דג חריף מרוקאי – תבשיל איכותי ומפואר שגונב את ההצגה, תמיד הצלחת הראשונה שמתפנה!

מתכון באדיבות: שושנה אלון – קרדיט על שיתוף  המתכון.

מתכון: דג חריף עם חומוס לכבוד שבת

מצרכים 

שמן
שום
פלפלים חריפים אדומים
עגבניות
כוסברה
דג
פפריקה מתוקה או חריפה
מלח, פלפל לבן, פלפל שחור
מרק עוף, כורכום
גרגירי חומוס

אופן הכנה 

  • בסיר נחמם מעט שמן
  • נוסיף 5-6 שיני שום, 3-4 פלפלים חריפים אדומים חצויים לרבעים, עגבניות חתוכים לפלחים, חופן גדול של כוסברה קצוצה
  • נטגן קלות ונניח את הדג מעל
  • נכין בקערה: 2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה, מעט מלח וטיפה מרק עוף, כורכום, פלפל לבן ופלפל שחור מעט, ושמן. נערבב הכל היטב ונשפוך מעל הדג.
  • נוסיף מים קרים מהברז עד גובהה של הדג, נפזר כוסברה מעל ונביא לרתיחה, לכסות את הסיר
  • כשזה כבר רותח, נוסיף את גרגירי החומוס שהושרו לילה קודם (או מקופסת שימורים למי שאוהב)
  • ננמיך את האש לבנונית עד לצמצום הרוטב. ננמיך לנמוך עד לגמר הבישול.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר גם בלי חריף?
תשובה: אפשר לשים רק גמבה אדומה במקום חריף גם טעים מאוד. 

שאלה: שמת דג מפולט כן?
תשובה: דג שקונים בסופר עם שקית, הוא לא מפולט לגמרי.

שאלה: כמה חומוס ?
תשובה: קופסה אחת של שימורים, אפשר גם חומוס שהושרה לילה קודם בערך שתי כוסות חד פעמי חם. 

שאלה: את החומוס לבשל קודם בנפרד?
תשובה: לא לשים מעל הפילפלים למטה בסיר.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

דג חריף עם חומוס לכבוד שבת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker