| | | | | | | |

תבשיל קינואה מנצח

מתכון לתבשיל קינואה מנצח, טעים בכל שילוב, עם סלט או לצד ארוחה בשרית
בהשראת: צביה אורן
ציון 4.30 על ידי 34 דירוגים
תבשיל קינואה

תבשיל קינואה מנצח שאפשר לאכול לבד או בתור תוספת וישדרג כל ארוחה!

קינואה זה אחד מאכלים האהובים עליי, ומשתלב אצלי בתפריט כמעט בכל ארוחה.

לקינואה יש ערכים תזונתיים רבים והיא בריאה מאוד ומסייעת להרזייה ולעיכול, ולכן, אני מוסיפה אותה כמעט לכל הסלטים שאני מכינה, מוסיפה אותה כתוספת לארוחה או פשוט מעמיסה קערה של תבשיל קינואה ונהנית ממנה ככה בתור ארוחה.

התחושה לאחר האכילה שלה קלה מאוד ואפשר להכין אותה בכל כך הרבה שילובים שאף פעם לא נמאס לי ממנה.

להוציא את שלב ההשרייה, הכנת התבשיל קלה מאוד ובפחות מחצי שעה יש לי סיר תבשיל שמספיק לכמה ארוחות. מומלץ!

ספר המתכונים של צביה אורן

קינואה
צילום: צביה אורן

למה באמת כדאי לכם: תבשיל קינואה

    • טעים מאוד בכל שילוב שתחשבו עליו!
    • אפשר לאכול קר וחם וניתן לשילוב בכל ארוחה ביום!
    • בריא מאוד, בעל ערכים תזונתיים ומסייע לעיכול ולהרזייה!

שורה תחתונה: מתכון לתבשיל קינואה מנצח שאפשר לאכול לבד או בתור תוספת, בריא וטעים בכל פעם מחדש!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

קינואה
צילום: צביה אורן
תבשיל קינואה

תבשיל קינואה מנצח

מתכון לתבשיל קינואה מנצח, טעים בכל שילוב, עם סלט או לצד ארוחה בשרית
ציון 4.30 על ידי 34 דירוגים
לדרג
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 2 כוסות קינואה ((חשוב - מושרית כל הלילה במים, שטופה ומסוננת))
  • 1 גזר (מגורד)
  • 2 קישואים (מגורדים)
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפיות מלח ורוד הימלאיה (ורוד הימלאיה)
  • 1 כף שבבי בצל אפוי
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום (שטוחה)
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • שמים בסיר רחב את הקינואה השטופה
  • מוסיפים גזר, קישואים, מים ותבלינים ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את חום הבישול ומערבבים שוב עד ספיגת הנוזלים וריכוך הקינואה.
  • בסיום הבישול מכסים את הסיר לרבע שעה, ולאחר שמתקררת מפוררים באיטיות בעזרת מזלג באטיות.

הערות וטיפים

מדוע יש צורך להשרות קינואה במים במשך הלילה?
ההסבר הוא, כי יש לו טעם מר ,ואפילו טעם סבוני
 והכי חשוב, שאם לא משרים, זה לא בריא וזה מכיל סאפונינים שזה עם מים יוצר קצף, ולכן חייבים להשרות במים לילה לפני. אבל לא לוותר יש לו חלבון מלא ומאד בריא!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:

 

תבשיל קינואה
צילום: צביה אורן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המנה המטריפה הזו לגמרי עומדת בפני עצמה, אבל אומרים שכל ארוחה עיקרית צריכה תוספת נהדרת. מה הולך ליד אתם שואלים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

אהבתם? עוד מלא מלא מתכוני תוספות מומלצים שיככבו על כל שולחן. עכשיו באתר!

 

מקור: צביה אורן

Similar Posts

10 Comments

    1. היי אודי,
      שמחים שהמתכון בכל זאת טעים ומקווים שתכין שוב עם הרבה פחות מלח 🙂

    1. היי גלית,
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון 🙂
      אפשר להחליף לקינואה אדומה.
      בהצלחה!

    1. היי סוזי!
      שמחים לדעת שאת אוהבת קינואה, זה באמת אחד הדגנים הבריאים והמזינים ביותר שיש 🙂
      שיהיה לבריאות 🙂
      מוזמנת גם להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים לשם מתכונים חדשים כל יום
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    1. היי אורית!
      נכון, אין צורך בשמן אבל אם בא לך את יכולה להוסיף, כמובן.
      בהצלחה 🙂

  1. אי צורך להשרות קינואה.
    מאדים ירקות במעט שמן קנולה.מוסיפים קינואה,מים ותבלינים.
    מבשלים על אש בינונית.כשרותח-מעבירים לאש קטנה.כשמתאדים המים(כוס מים לחצי כוס קינואה)-סוגרים אש ומשאירים סיר סגור 10 דקות.
    אגב-למים אפשר להוסיף מגוון אבקות מרק טבעיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?