| | |

תבשיל סלמון עסיסי ברוטב חריף

סלמון רך להפליא ועסיסי במידה מטריפה. ארוחת דגים מעלפת שתשאיר את כולם מלאים!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
סלמון רך ועסיסי ברוטב חריף משגע LC
את השבוע הזה לא מעבירים בלי ארוחת דגים מעלפת שתשאיר את כולם מלאים. אז תפשירו את ה‎ס‎למון ותפשילו את השרוולים ובואו נכין!

קבלו מתכון לסלמון רך להפליא ועסיסי במידה מטריפה, שמבשלים ברוטב חריף משגע במיוחד שמקפיץ את הטעם לרמה אחרת לגמרי.

ארוחת צהריים מדהימה, מרשימה ואפילו מאוד בריאה, שתגנוב בוודאות את ההצגה, גם בארוחת החג! ביס אחד ואתם מתים מעונג. נסו עכשיו.

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

סלמון רך ועסיסי ברוטב חריף משגע LC
צילום: אריאלה גולדמן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סלמון רך ועסיסי ברוטב חריף משגע LC

תבשיל סלמון עסיסי ברוטב חריף

סלמון רך להפליא ועסיסי במידה מטריפה. ארוחת דגים מעלפת שתשאיר את כולם מלאים!
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 1 פלפל גמבה
  • 4-5 עגבניות עסיסיות
  • 1-2 פלפל ירוק טרי חריף
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • 1 כוס מידה מים
  • מלח
  • 3 פלפלים אדומים חריפים יבשים
  • 4-5 נתחי סלמון טרי
  • שמן

אופן ההכנה

  • נחמם רבע כוס שמן בסיר, ואז נחתוך את הגמבה והפלפל החריף לרצועות דקות ונטגן. נפרוס את העגבניות לפרוסות דקות ונוסיף לסיר.
  • נקלף את שיני השום, ונוסיף אותם לסיר ואז ננמיך את האש.
  • נוסיף רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום. לאחר מכן נוסיף כוס מידה מים ואת הפלפל החריף ונבשל על אש נמוכה במכסה סגור למשך 20 דקות.
  • בקערה נפרדת נערבב כוס מידה שמן עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, מלח והכוסברה שנותרה, עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • נטבול כל נתח סלמון בנפרד בקערה ונסדר בסיר. את יתרת הרוטב נשפוך מעל הדגים.
  • נמזוג מעל מיץ סחוט מחצי לימון גדול. אם חסר נוזלים נוסיף מעט מים רותחים. נמשיך לבשל עד שהדגים מוכנים, למשך כ-20 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: סלמון ברוטב חריף 

האם צריך להפוך את הדג בזמן הבישול?
אין צורך בזאת.
רציתי לדעת כמה שמן סך הכל?
לרוטב רבע כוס שמן. לטבול את הנתחים של הדג כוס מידה של שמן.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


הבמה כולה שלכם:

"יצא מושלם, פעם ראשונה שמנסה עם סלמון, תודה"

סטלה איסכרוב

סלמון ברוטב
צילום: סטלה איסכרוב

"אני גם מכינה ככה ומוסיפה פלפל צ׳ומה .. אוהבים אצלי חריף אש"

גלית מאיר

 

"אך בא לי עכשיו מנה כזאת עם לחם של בית ובלי מזלג להתענג על כל ביס"

מרים בן שטרית


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור:סל‎מון ברוטב חריף – אריאלה גולדמן

Similar Posts

4 Comments

  1. אפשר לוותר על כמות כזו של שמן אין צורך . מיותר לחלוטין . ואני מכינה את הדג 10 דקות בישול ולאחר מכן מעבירה לתנור בחום של 180 מעלות ל – 20 / 30 דקות נוספות . יוצא פגז לא יבש ולא שמנוני כמו בתמונות. תנסו.

    1. היי נטע,
      מבינים לגמרי מה את אומרת לגבי השמן, עם זאת המנה הזו לא מתיימרת להיות בריאה אלא טעימה, ויש אנשים שמאוד אוהבים שמן בתבשילי דגים.
      תודה רבה על הטיפים ששיתפת 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?