Go Back
דג מרוקאי עם חומוס

דג מרוקאי חריף עם חומוס

דג חריף עם חומוס, בנוסח מרוקאי, טעיםַ־טעים במיוחד לארוחת שבת!
ציון 4.42 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: שושנה אלון

המצרכים

  • 6 חתיכות דג (מושט)
  • שמן
  • 5-6 שיני שום
  • 3-4 פלפלים חריפים אדומים (חצויים לרבעים)
  • 2 עגבניות
  • 1 חופן כוסברה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח (קורט)
  • מרק עוף (מעט)
  • גרגירי חומוס (מושרה לילה לפני, או מקופסת שימורים) ( לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • פלפל לבן (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • בסיר נחמם מעט שמן נוסיף שיני שום, פלפלים חריפים אדומים חצויים לרבעים, עגבניות חתוכים לפלחים, כוסברה קצוצה -נטגן קלות ונניח את הדג מעל.
  • נכין בקערה פפריקה מתוקה או חריפה, מעט מלח וטיפה מרק עוף, כורכום, פלפל לבן ופלפל שחור מעט, ושמן - נערבב הכל היטב ונשפוך מעל הדג.
  • נוסיף מים קרים מהברז עד גובהה של הדג, נפזר כוסברה מעל ונביא לרתיחה, לכסות את הסיר.
  • כשזה כבר רותח, נוסיף את גרגירי החומוס שהושרו לילה קודם (או מקופסת שימורים למי שאוהב).
  • ננמיך את האש לבנונית עד לצמצום הרוטב. ננמיך לנמוך עד לגמר הבישול. (מכסים ומבשלים במשך כ- 15-20 דקות.)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.